برای اینکه بهترین تصمیمگیری را در خصوص انتخاب سرور داشته باشید، در گام اول باید بدانید که انواع سرورها کدامند. به این منظور در ادامه به معرفی انواع سرور اختصاصی میپردازیم.
سرور اختصاصی ارزان: این سرورها بهمنظور پاسخی برای مسائل مربوط به عملکرد سرور در انواعی که منابع ذخیره سازی و شبکه مشترک بودند، راهاندازی شدند. این سرورها گزینهای ایدهآل برای مشاغلی به حساب میآید که به دنبال سرورهایی با عملکرد بهتر نسبت به هاست اشتراکی هستند.
سرور اختصاصی استاندارد: این نوع سرورها کیفیت ساخت و البته عملکرد بهتری نسبت به سرورهای ارزان دارند. خوب است بدانید که این سرورها بر اساس نیازهای شما پیکربندی میشوند تا نیازهای کسب و کارتان را به بهترین شکل ممکن برطرف کنند. این سرورها با برخورداری از سیستمهای خنک کننده، منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) و سیستمهای بکاپگیری از دادهها خدمات ایدهآلی به کاربران ارائه میدهند.
سروهای اختصاصی سازمانی: این سرورها حداکثر عملکرد را دارند، در درسترس هستند و قابل اطمینان به نظر میرسند. این سرورها هر آنچه را که یک سازمان برای بخش فناوری اطلاعات به آن نیاز دارد را در دسترس کاربر قرار میدهد. از نظر CPU، RAM و SSD/HDD و RAID نیز قابل سفارش هستند.
سرورهای اختصاص با کارایی بالا: این سرورها برای تجزیه و تحلیل دادههای بزرگ و محاسبات علمی مورد استفاده قرار میگیرند. اغلب برای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین ML طراحی شدهاند و بیشتر در سازمانهای دولتی و پروژههای تحقیقاتی مهم مورد استفاده قرار میگیرند.
سایر انواع سرورهای تخصصی شامل سرورهای با پهنای باند بالا و سرور اختصاصی مدیریت شده میشوند که هر یک کاربردهای خاص خود را دارند.
آشنایی با کاربردهای سرور اختصاصی
با انتخاب سرور اختصاصی به مجموعهای از امکانات و قابلیتها دسترسی خواهید داشت که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
- میزبانی وب سایت
- میزبانی ایمیل
- میزبانی وب SaaS
- میزبانی اپلیکشین موبایل
- امکان استفاده بهعنوان سرور بازی
- بکاپ گیری از دادهها و مدیریت افزونهها
- تست یا آزمایش برنامهها
- ذخیره سازی دادههای مهم و حساس
- میزبانی برنامههای داخلی
بهطور کلی با برخورداری از سرور اختصاصی به دنیایی نامحدود از امکانات دسترسی خواهید داشت.
دسترسی نامحدود به منابع در سرور اختصاصی
یکی از ویژگیهایی که انواع سرور اختصاصی را از سایر سرورها متمایز میکند، دسترسی نامحدود به منابع است. در واقع با انتخاب این سرور، فضایی اختصاصی در اختیارتان قرار میگیرد که امکان تعیین CPU و RAM بسته به نیاز شما وجود دارد.
به این ترتیب گزینههای متنوعی بهمنظور اتصال را خواهید داشت؛ مانند دسترسی به اینترنت ترکیبی یا اختصاصی DIA، اتصال مستقیم ابری، آدرسهای IP، فایروالها و مواردی از این قبیل.
نصب انواع کنترل پنل
امکان نصب انواع کنترل پنل روی سرور اختصاصی وجود دارد. بهطور کلی کنترل پنلی که برای این نوع سرور انتخاب میکنید باید کاربرپسند بوده و کار با آن ساده باشد. کنترل پنلهایی برای سیستم عاملهای خاصی طراحی شدهاند که معمولا به دو دسته ویندوز و لینوکس تقسیم میشوند.
با این حال محبوبترین کنترل پنلهای قابل نصب روی سرور اختصاصی شامل سی پنل، Plesk، MSControl، دایرکت ادمین و موارد دیگر میشوند.
چرا قیمت سرور اختصاصی گران است؟
یکی از تفاوتهای اصلی سرور اختصاصی با هاست اشتراکی و سایر سرورها، هزینه نسبتاً بالای آن است. البته با توجه به امکانات خاصی که این سرور در اختیار کاربر قرار میدهد، جای تعجبی ندارد که هزینه بهرهمندی از این امکانات کمی بالا باشد. با انتخاب این سرور، از فضایی اختصاصی بهرهمند خواهید شد که امکان اجرای برنامهها، میزبانی سایتها، انجام پروژههای تحقیقاتی بزرگ و غیره امکانپذیر میشود.
خرید سرور اختصاصی برای چه کسی مناسب است؟
با توجه به قیمت نسبتاً بالای سرور اختصاصی نمیتوان استفاده از این سرور را به همه افراد توصیه کرد. بهطور معمول این سرور گزینه اول بسیاری از سازمانهای خصوصی و دولتی است. البته اگر با یکی از موارد زیر دست و پنجه نرم میکنید، شاید زمان آن رسیده که روی خرید این سرورها سرمایهگذاری کنید.
- سرعت بارگذاری سایت شما بسیار پایین آمده است؛
- فضای ذخیره سازی در دسترس شما رو به اتمام است؛
- نگران آسیب پذیری در برابر هکرها هستید.
افزایش سرعت بارگذاری سایتهای پرترافیک
همانطور که در بالا اشاره شد، یکی از اتفاقاتی که صاحبان سایتها با افزایش بازدید از سایت با آن مواجه میشوند، کاهش سرعت سایت است. اگر سرعت سایت پایین باشد، بیشک بسیاری از بازدیدکنندگان سایت خود را از دست خواهید داد. طبق آمار اگر سرعت بارگذاری سایت کمتر از 3 ثانیه باشد، نیمی از بازدیدکنندگان، سایت شما را ترک خواهند کرد. با انتخاب سرور اختصاصی، سرعت بارگذاری سایت به طرز چشمگیری افزایش مییابد.
امکان مانیتورینگ و کنترل سرور
سرور اختصاصی فضایی خاص در اختیار کاربر قرار میدهد که از طریق آن امکان کنترل و مدیریت سرور وجود دارد. کلیه فعالیتهایی که در این سرور انجام میشود، قابل ارزیابی است و در هر لحظه و هر کجا میتوان این سرور را مدیریت کرد.
سرور اختصاصی با سیستم عاملهای ویندوز یا لینوکس
انتخاب سیستم عاملی که روی سرور مجازی نصب میشود، برعهده شماست. البته رایجترین سیستم عاملهایی که مورد استفاده قرار میگیرند، ویندوز و لینوکس هستند که سرور اختصاصی از هر دوی آنها پشتیبانی میکند.
امکان خرید سرور اختصاصی فیزیکی
فرقی نمیکند کسب و کاری کوچک یا بزرگ را اداره میکنید، سرور فیزیکی گزینهای مناسب برای همه کسب و کارهاست. از جمله این سرورها میتوان به سرور HP اشاره کرد که تجهیزات سخت افزاری این سرورها مانند حافظه، هارد دیسک، پردازندهها و... در کیفیت و سطح بالایی ارائه میشوند. البته سرور اچ پی، انواع مختلفی دارد که میتوانید با توجه به نیاز خود مناسبترین آن را انتخاب کنید.
نکاتی که قبل از خرید سرور اختصاصی باید توجه کرد؟
پیش از اقدام به انتخاب سرور اختصاصی بهتر است نکاتی مانند امکانات سرور، میزان منابع در دسترس، هزینه، سرعت، پشتیبانی و مواردی از این قبیل در نظر گرفته شود. بنابراین بهتر است در وهله اول نیازهای خود را در نظر بگیرید و سپس اقدام به انتخاب سرور مناسب کنید.