شما برای مطالعه این مقاله فقط 5 دقیقه وقت نیاز دارید

kubuntu os

سیستم عامل کوبونتو چیست؟

4/5 - (4 امتیاز)

سیستم عامل کوبونتو یکی دیگر از اعضای خانواده لینوکس است که به علت رایگان، کامل و متن باز بودن، جایگزین خوبی برای ویندوز و mac OS است. آشنایی بیشتر با ویژگی ها و مزایای تمام سیستم عامل های مبتنی بر لینوکس باعث می شود که متناسب با کاربرد خود، انتخاب بهتری داشته باشید. سیستم عامل دبیان یکی دیگر از این توزیع ها است که اطلاعات کامل مربوط به آن را می توانید در مقاله دبیان چیست پیدا کنید.

اکثر کاربران سیستم عامل کوبونتو بر این باروند که اجرای کارهای روزانه و نیازهای تجاری آنها با این سیستم عامل بهتر و راحت تر انجام می شود. در کل، تلاش ما این است که هر آنچه در مورد سیستم عامل کوبونتو نیاز دارید را در این مقاله پوشش دهیم و بر این اساس، اطلاعات موردنیاز خود را کسب کنید. با ادامه مقاله همراه باشید:

سیستم عامل کوبونتو

نامگذاری سیستم عامل کوبونتو بر اساس محیط دسکتاپ مورد استفاده در آن (KDE) انجام شده است. این سیستم عامل متن باز، مجموعه کاملی از برنامه ها را برای کاربر ارائه می دهد. سریع، ساده و زیبا بودن محیط این سیستم عامل باعث افزایش رضایت کاربر می شود و امکان اتصال دسکتاپ به تلفن یا تبلت با KDE Connect دلیلی برای جذابیت بیشتر این سیستم عامل است.

کوبونتو یکی از اعضای خانواده لینوکس است که از دسکتاپ پلاسما KDE استفاده می کند. در کل، هدف سیستم عامل کوبونتو این است که برای محیط KDE همان چیزی باشد که اوبونتو برای محیط GNOME است: یعنی یک توزیع لینوکس عالی با تمام ویژگی های عالی اوبونتو اما مبتنی بر KDE.

این سیستم عامل رایگان، متن باز و کاربرپسند، شامل بیش از 1000 پکیج پیش فرض است که برنامه ها و ابزارهای کمکی را پوشش می دهند.

از برنامه های اصلی کوبونتو می توان به موارد زیر اشاره کرد که رایج ترین نیازهای کاربران را تامین می کنند:

  • مرورگر وب
  • مدیریت اطلاعات شخصی
  • برنامه های آفیس
  • پخش فایل های چندرسانه ای

کوبونتو در کنار بسیاری از اپلیکیشن های دسکتاپ، برنامه های پردازش کلمه و صفحه گسترده (spreadsheet)، نرم افزار وب سرور، ایمیل، ابزارها و یک مجموعه خوب از بازی ها را نیز پوشش می دهد.

در کل، این سیستم عامل برای کارهای مختلف استفاده می شود و بهترین گزینه برای استارتاپ ها است. در ادامه کمی بیشتر در مورد تفاوت های کوبونتو و اوبونتو صحبت می کنیم اما این را نیز به یاد داشته باشید که کوبونتو از گرافیک هایی پشتیبانی می کند که شاید اوبونتو از عهده آن برنیاید.

کوبونتو همیشه رایگان خواهد بود و نیازی نیست که برای استفاده از نسخه ها مختلف آن، هزینه اضافی پرداخت کنید. زیرساخت های این سیستم عامل به نحوی توسعه داده شده است که برای اکثر مردم قابل استفاده باشد. همچنین، این سیستم عامل به اصول نرم افزار رایگان و متن باز پایبند است و کلاً هدف این است که مردم در کنار استفاده رایگان، آن را بهبود بخشیده و به اشتراک بگذارند.

مقایسه کوبونتو با اوبونتو

سیستم عامل کوبونتو و اوبونتو

کوبونتو و اوبونتو هر دو رایگان و متن باز هستند اما در رابط کاربری با همدیگر متفاوت هستند چون کوبونتو از KDE و اوبونتو از GNOME استفاده می کند. این کاملاً واضح است که اوبونتو یک سیستم عامل عالی است، اما سیستم عامل کوبونتو از لحاظ رابط کاربری و عملکرد، بهتر است.

چند تفاوت دیگر:

  • اوبونتو یک سیستم عامل لینوکس است که توسط دنیس ریچی و کن تامپسون توسعه داده شده است. اما کوبونتو یک توزیع لینوکس است که توسط کمپانی Blue Systems پشتیبانی می شود.
  • اوبونتو از ویژگی های سفارشی سازی کمتری برخوردار است. اما سیستم عامل کوبونتو، قابلیت های سفارشی سازی خوب و زیادی برای استفاده دارد.
  • کیت ابزار اولیه مورداستفاده توسط اوبونتو و کوبونتو به ترتیب GTK+ و QT است.
  • دسکتاپ موراستفاده ابونتو و کوبونتو به ترتیب GNOME و KDE است.
  • توان عملیاتی سیستم عامل کوبونتو در مقایسه با اوبونتو بیشتر است.

KDE  – محیط دسکتاپ سیستم عامل کوبونتو

دسکتاپ سیستم عامل کوبونتو

با اینکه استفاده از خط فرمان، قدرت زیادی به کاربران می دهد اما استفاده از سیستم بدون رابط کاربری باعث افزایش محدودیت کاربر می شود. اکنون که صحبت از سیستم عامل کوبونتو است، ویژگی های فوق العاده KDE را موردبررسی قرار می دهیم تا کمی بیشتر با رابط گرافیکی این سیستم عامل آشنا شوید:

کلیک کنید  خطای سرور چیست؟ بررسی علت اصلی ارورهای سرور

KDE مخفف Kool Desktop Environment است و به خاطر قدرت، انعطاف پذیری و سرگرم کنندگی، توجه کاربر را به خود جلب می کند. از ویژگی های برتر این رابط گرافیکی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

یکپارچگی

محیط گرافیکی سیستم عامل کوبونتو یا همان KDE به خوبی با بسیاری از برنامه ادغام شده است. تقریباً همه برنامه هایی که بخشی از دسکتاپ GNOME هستند در KDE نیز کارکرد خوبی دارند. سفارشی سازی ظاهر دسکتاپ با تغییر رنگ و تم باعث افزایش جذابیت این سیستم عامل می شود. فونت ها، ویجت ها، طراحی پنجره ها و … قابل تغییر هستند و حتی با دانلود و نصب المان های جدید می توانید طراحی ظاهری دلخواهی برای خود انجام دهید.

انعطاف پذیری

علاوه بر ظاهر و طراحی، نحوه کار با KDE نیز قابل تغییر است. نحوه باز کردن (یک یا دو کلیک) فایل ها، پوشه ها، بلوتوث و سایر اتصالات به راحتی قابل تنظیم است و میزان مصرف شارژ را نیز می توان مدیریت کرد. در کل، متناسب با کاربرد خود می توان عملیات خاصی را برای سیستم تعریف کرد.

Konsole (کنسول)

Konsole یک برنامه شبیه ترمینال برای دسکتاپ است. در کل، کنسول یک مثال عالی از اصل فلسفه لینوکس است: “هر برنامه باید یک کار انجام دهد و به خوبی هم از عهده آن بربیاید.

البته با این که این برنامه برای KDE نوشته شده است اما بر روی دسکتاپ های دیگر نیز قابل اجرا است. ترکیب این برنامه با رابط گرافیکی باعث تقویت مدیریت سبستم می شود.

ویجت ها

تقریباً برای هر چیزی یک ویجت وجود دارد که می توان آن ها را به دسکتاپ اضافه کرد و به هر جایی منتقل کرد. به این صورت که ویجت هایی برای نظارت جنبه های مختلف کارکرد سیستم، آب و هوا، انواع ماشین حساب، ساعت، فیدهای خبری، پیام رسانی و … وجود دارد.

امکان استفاده از چند دسکتاپ

شاید استفاده از یک دسکتاپ برای انجام کارهای متعدد کمی گیج کننده باشد. شما با استفاده از سیستم عامل کوبونتو با چنین مشکلی روبرو نمی شوید چون امکان باز کردن چندین دسکتاپ با KDE ممکن است. به عنوان مثال، می توانید از یک دسکتاپ برای کارهای روزانه معمولی مثل چک کردن ایمیل ها یا سرچ در اینترنت و از دسکتاپ دیگر برای برنامه نویسی یا تست اسکریپت ها در ماشین های مجازی استفاده کنید. در کل، این شما هستید که باید متناسب با کارهای خود، دسکتاپ های جدایی را برای آنها در نظر بگیرید تا نظم و دقت کاری خود را بالا ببرید.

همچنین، شاید به این فکر کنید که چگونه بین این دسکتاپ ها جابه جا شوید. به این صورت که می توانید پیکربندی لازم را انجام دهید و دسکتاپ ها به شکل ابعاد یک مکعب کنار هم قرار بگیرند و جابه جایی بین آنها باعث چرخش مکعب شود. در کل، می توانید متناسب با سبک دلخواه خود، نحوه دسترسی به دسکتاپ ها را مشخص کنید.

سخن آخر

سیستم عامل کوبونتو از سری توزیع های مبتنی بر لینوکس است که به خاطر انعطاف پذیری، متن باز و رایگان بودن و رابط کاربری جذاب و ساده، توجه بسیاری از طرفداران لینوکس را به خود جلب کرده است.

جا دارد به این نکته نیز اشاره کنیم که اگر متناسب با کاربرد خود نیاز به سروری دارید که محدودیتی در دسترسی به منابع نداشته باشید و با نصب سیستم عامل کوبونتو بر روی سرور مجازی لینوکس هم از عملکرد عالی سیستم عامل کوبونتو لذت ببرید و هم اینکه با قدرت پردازش و سرعت عالی سرور، کیفیت کارهای خود را بالا ببرید، توصیه می کنیم به صفحه خرید سرور مجازی لینوکس (Linux VPS) سر بزنید.

امنیت بالا، انعطاف پذیری بیشتر، قدرت پردازش بالا، پشتیبانی از لوکیشن های متنوع از مهم ترین مزایای سرورهای مجازی operavps است. پس اگر تصمیم خود را گرفته اید، هر چه زودتر وارد عمل شدید تا اولین قدم های خود در مسیر موفقیت را با یک سرور پرسرعت و با کیفیت بردارید.

از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، از شما متشکریم. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هر گونه سوال، درخواست و نیاز به راهنمایی، می توانید با ثبت نظر خود، با ما وارد ارتباط شوید تا هر چه زودتر به شما پاسخ دهیم.

سوالات متداول:

سیستم عامل کوبونتو علاوه بر امنیت بالا و قابلیت پشتیبان گیری قوی از اطلاعات، سرعت بالایی در تحلیل اطلاعات دارد و با ابزارهای ساده و کاربردی خود، رضایت کاربر را جلب می کند.

مطالب مشابهی که شاید علاقمند باشید

من زهرا پیرجانی دانشجوی رشته نرم افزار هستم. علاقه ای که به یادگیری مطالب جدید دارم باعث شد که انگیزم برای فعالیت در حوزه تولیدمحتوا بیشتر شود. تمام تلاشم این است که با درک کامل موضوع، محتوایی ساده و کامل تهیه کنم که برای همه علاقمندان مفید و کاربردی باشد. یادگیری مطالب جدید و آموزش اونها به بقیه، بهترین کاری هست که می توانم برای رشد خودم و همچنین کمک به رشد علاقمندان به مباحث مورنظر انجام بدم.

دیدگاه های شما

برای دریافت این مقاله لطفا ایمیلتان را وارد کنید

می توانید مقاله را دانلود کنید یا پرینت بگیرید