زمانی که دو یا چند کامپیوتر به یک دیگر وصل می شوند تا داده هایی را بین یک دیگر تبادل کنند، شبکه صورت می گیرد. مثال زیر به درک بهتر مفهوم شبکه کمک می کند.
زمانی که شما به وسیله سیستم خودتان می خواهید به اینترنت وصل شوید، نیاز دارید تا به یک روتر وصل شوید و داده ها را از اینترنت دریافت کنید و آن ها را به کامپیوتر منتقل کنید. اما تنها این نیست و شما ممکن است که تصمیم بگیرید پرینتر، موبایل، تلوزیون یا هرچیزی را به روتر متصل کنید تا به اینترنت وصل شوند.
در این شرایط دستگاه های مختلف از طریق یک نقطه دسترسی که همان روتر می تواند باشد، با یک دیگر ارتباط دارند و شبکه تشکیل داده اند.
اگر همچنان مفهوم شبکه برایتان گنگ است؛ نگران نباشید، در ادامه بیشتر در این مورد توضیح خواهیم داد.
شبکه کامپیوتری به چه معناست؟
اگر بخواهیم از دید یک مهندس فناوری اطلاعات، شبکه را تشریح کنیم، باید بگوییم: زمانی که چندین سیستم کامپیوتری از طریق کابل ها و اتصالات فیزیکی یا اتصالات وایرلس، به هم متصل می شوند و ارتباط برقرار می کنند، شبکه ایجاد شده است.
در چنین شبکه ای، هیچ سلسله مراتبی وجود ندارد و در نتیجه سیستم ها امتیازات یکسانی دارند و این باعث می شود که سیستم ها متصل به هم، به داده های یک دیگر دسترسی داشته باشند و منابعی مانند هارد دیسک، برنامه ها یا دستگاه های متصل مانند پرینتر را به اشتراک بگذارند.
چرا از شبکه های کامپیوتری استفاده می کنیم؟ چه مزایایی برای ما دارند؟
اگر به تاریخ قبل از ظهور شبکه های مدرن، نگاهی بیاندازیم، می بینیم که افراد برای آن که رایانه ها و دستگاه های مختلف را به هم متصل کنند، دردسرهای مختلفی داشتند.
دلیل این موضوع، این بود که اتصال کامپیوترها به هم فقط از طریق کابل LAN امکان داشت و برای به اشتراک گذاری دستگاه های جانبی مانند پرینتر، نیاز به سوئیچ مکانیکی بود.
مورد دیگری که وجود داشت، این بود که به خاطر محدودیت در طول فیزیکی کابل های اتصال سیستم ها، باید نزدیک یک دیگر قرار می گرفتند.
امروزه دیگر خبری از این محدودیت ها نیست و شبکه های کامپیوتری چنین مشکلاتی را حل می کند و موارد زیر را امکان پذیر می کند:
تبادل اطلاعات
اشتراک گذاری داده ها و اطلاعات
به اشتراک گذاری منابع و امکانات
کنترل برنامه ها و داده ها به صورت مرکزی
بکاپ گیری مرکزی و ذخیره سازی پشتیبان گیری از داده ها و اطلاعات
توان پردازش و ظرفیت ذخیره سازی مشترک
امکان مدیریت آسان مجوز ها و مسئولیت ها
انواع شبکه کامپیوتر
شبکه کامپیوتری بر چند نوع است که می تواند برای اهداف مختلف به کار گرفته شود. در این بخش به صورت مختصر بیان می کنیم.
شبکه محلی یا Local Area Network
شبکه منطقه شخصی یا personal area network
شبکه منطقه شهری یا metropolitan area network
شبکه منطقه گسترده یا wide area network
ما در این بخش به صورت جزئی تر در مورد شبکه و اطلاعات جدید و به روز در این مورد با شما صحبت خواهیم خواهیم کرد که می توانید مقالات ما را در این بخش، مطالعه کنید.
با استفاده از روش های زیر می توانید خطای 403 را رفع کنید.
فایل .htaccess را بررسی کنید.
دسترسی فایلها و پوشهها را بازنشانی کنید.
پلاگینهای وردپرس را غیرفعال کنید.
صفحه فرمان اصلی را آپلود کنید.
مالکیت فایل را ویرایش کنید.
رکورد A را تأیید کنید.
هر نوع بدافزار را حذف کنید.
تاریخچه و حافظه کش مرورگر وب را پاک کنید.
سرور در مفهوم کامپیوتری به دستگاهی اشاره دارد که برای ارائه خدمات، منابع و دادهها به سایر دستگاهها به کار میرود. سرورها قادرند درخواستهای شبکه را پردازش کنند و به عنوان مرجع اصلی برای ذخیره سازی و مدیریت دادهها و برنامههای کاربردی عمل کنند. آنها نقش مهمی در فراهم کردن خدمات شبکه، مانند ارائه فایلها، اشتراک گذاری منابع، پشتیبانی از برنامههای کاربردی، وب هاستینگ و سرویسهای ابری دارند.
در لینوکس، برای کپی کردن فایلها از دستور cp استفاده میشود. برای کپی کردن یک فایل به محل مقصد، دستور cp را به همراه مسیر فایل مبدا و مسیر مقصد وارد کنید. برای کپی کردن یک فایل به یک دایرکتوری، دستور cp را به همراه مسیر فایل مبدا و مسیر دایرکتوری مقصد وارد کنید.
ارتباطات بین شبکه ای با مودم است که معنا پیدا کرده است و اگر الان به وای فای خود وصل هستید و با استفاده از آن می توانید در گوگل جستجو کنید، به خاطر عملیات موفقیت آمیز تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال (و برعکس) است که توسط مودم انجام می شود.
با سرور اختصاصی محدودیتی وجود ندارد و بر حسب نیاز خود، از سرور استفاده های مختلفی داشته باشید؛ سرور اختصاصی سرویس کامپیوتری قدرتمند و دارای قدرت پردازشی بالا به همراه منابع اختصاصی میباشد که میتوانید بصورت دلخواه سرور مورد نظر خود را در حالت های متفاوتی سفارشی سازی کنید و استفاده نمائید.
معمولاً برای سایت های بزرگ و توسعه دهندگان این نوع سرور توصیه میشود؛ همچنین تمام منابع آن بصورت اختصاصی در اختیار شما میباشد، در نظر داشته باشید با توجه به ویژگی های خاصی که دارد، هزینه این نوع سرور ها نیز تا حدودی بیشتر از سرور های مجازی خواهد بود.
آلمالینوکس یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است که به عنوان جایگزین CentOS توسعه یافته است. نصب آلمالینوکس به دلایل مختلفی مانند پایداری بیشتر، پشتیبانی بیشتر و ارائه بهروزرسانیهای دورهای توصیه میشود. همچنین، آلمالینوکس به عنوان یک سیستم عامل مستقل و پایدار برای استفاده در سرورها و دستگاههای دیگر، مناسب است.
دستور grep در لینوکس برای جستجوی یک متن خاص در یک فایل استفاده میشود. با استفاده از این دستور، میتوانید به سرعت به دنبال یک رشته مورد نظر در یک فایل خاص بگردید. جستجوی بازگشتی در تمامی زیردایرکتوریهای یک دایرکتوری و عدم توجه به حروف بزرگ و کوچک نیز از امکانات این دستور است.
درکل، دستگاه هایی که الان در خانه یا محل کار دارید و با وارد کردن رمز وای فای یا با کابل به آنها وصل می شوید، Adsl router هستند که امکان اتصال چند دستگاه به صورت همزمان به اینترنت را فراهم می کنند.
پورت فورواردینگ (port forwarding)به شما امکان میدهد ترافیک ورودی و خروجی بین پورتهای مختلف را در ویندوز کنترل کرده و به کاربران امکان اتصال به سرویسها و برنامههای دیگر را از طریق یک پورت خاص را برای ارتباط امن و محدود به شبکههای خارجی فراهم میکند.
همچنین، این دستور به افزایش امنیت و کارایی در استفاده از شبکههای عمومی و اینترنت عمومی کمک میکند و برای کاربران ویندوز، یک ابزار قدرتمند برای مدیریت پورتها و ارتباطات شبکهای است.
با توجه به اهمیت امنیت سیستم، توصیه میشود قابلیت های ورود کاربران را در اوبونتو محدود کنیم. برای این کار، میتوان از ابزارهای مختلفی مانند کنترل دسترسی و تنظیمات کاربری استفاده کرد. همچنین، برای حفاظت از اطلاعات حساس و جلوگیری از تهدیدات امنیتی، توصیه میشود که تنها به کاربرانی که نیاز به دسترسی دارند، دسترسی به سیستم داده شود.
اتصال ریموت به سیستم ویندوز کار بسیاری راحتی است. منتها به شرطی که قبلاً قابلیت دسترسی ریموت به آن سیستم فعال شده باشد و اطلاعات کاربری لازم برای اتصال به آن را در اختیار داشته باشید.
نصب Net Framework 4.8 در ویندوز سرور 2012 و نسخههای جدید از این فریمورک امری ضروری است که باعث سازگاری برنامهها، بهبود عملکرد و افزایش امنیت سیستمها میشود. با نصب و استفاده از نسخههای جدید Net Framework، به روز بودن امنیت و عملکرد برنامهها را تضمین کرده و از سازگاری برنامهها با سیستمهای جدید ویندوز سرور می توانید بهرهبرداری کنید.
Varnish cache یک شتاب دهنده HTTP رایگان و متن باز است که بین کلاینت و وب سرور آپاچی قرار می گیرد تا با کنترل بهتر ترافیک به افزایش سرعت و عملکرد وبسایت کمک کند.
خطای DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN معمولا به دلیل عدم توانایی سیستم در پیدا کردن آدرس IP متناظر با نام دامنه ایجاد میشود. تخلیه کش DNS، تغییر DNS، غیرفعال کردن آنتی ویروس یا VPN از جمله راهکارهایی است که می توانید برای رفع این خطا استفاده کنید.
Monit یکی از بهترین و قدرتمندترین ابزارهای مانیتورینگ سرور و سیستم های لینوکس است که به شما امکان می دهد بتوانید خدمات مختلف مانندApache، Nginx، MySQL، FTP، SSH و SMTPرا مدیریت و نظارت کنید.
اکثر سرورهای DNS علاوه ارتقا سرعت بارگذاری به امنیت و حریم خصوصی داده های کاربران هم اهمیت می دهند که به این ترتیب، با استفاده از آنها، تجربه بازی روان تر و امن تری خواهید داشت.
پیشگیری بهتر از درمان است. یعنی شما به جای آن که انواع کد ها را استفاده کنید و بعد به فکر رفع مشکل ایجاد شده باشید، بهتر است با کدهای مخرب آشنا باشید و بتوانید با خیال راحت با سیستم عامل لینوکس خودتان کار کنید و آن را بشناسید. در صورتی که این کدها را ندانید، از کار کردن با لینوکس واهمه خواهید داشت و نمی توانید به آن مسلط شوید.
دسترسی سریع و مطمئن به اینترنت، اولویت تمام کاربران نیست پس چه ایده ای بهتر از اینکه با استفاده از ابزارهای کنترل سرعت دانلود و آپلود، کاری کنیم که هر کاربر یا سرویس متناسب با نیاز خود از پهنای باند استفاده کند.
صفحه ترمینال لینوکس در طول استفاده از سیستم عامل لینوکس، با دستورات و خروجیهای بسیاری مواجه میشود که باعث زیاد شدن متن در صفحه میشوند و استفاده از آن را برای کاربر سخت میکنند. پاک کردن صفحه ترمینال به کاربر کمک میکند تا همیشه با یک ترمینال تمیز و منظم برای کار با لینوکس روبرو باشد. همچنین، این کار به عنوان یک اصلاح کننده برای برخی اشکالات نمایشی در صفحه ترمینال مفید است.
مشکل بلاک بودن IP در فایروال سرور ممکن است باعث مسدود شدن کاربران شود و باعث قطع ارتباط شود. برای حل این مشکل باید علت بلاک شدن IP را شناسایی کرد و سپس با تغییر تنظیمات فایروال سرور یا تغییر IP آن، این مشکل را حل کرد.
با استفاده از دستور find به راحتی می توانید فیلتر ها و پارامترهای خاصی را اعمال کنید و به طور دقیق و واضح به فایل های مورنظر خود در لینوکس دسترسی پیدا کنید.
لاگها مجموعهای از رویدادها و فعالیتهایی هستند که در سیستم انجام میشوند و توسط برنامههای خاصی ثبت میشوند. این لاگها برای پیدا کردن دلیل مشکلات و عیبهای سیستم بسیار مهم هستند. در سی پنل و WHM نیز لاگهای مربوط به سرور ذخیره میشوند تا در صورت بروز هرگونه مشکل، بتوانید به راحتی دلیل آن را پیدا کنید.
تغییر تنظیمات DNS میتواند سرعت اینترنت شما را بهبود بخشیده و دسترسی به سایتهای مورد نظر را سریعتر کند. همچنین، تغییر تنظیمات DNS میتواند امنیت اینترنت شما را بهبود بخشد، زیرا با تغییر DNS، ممکن است بتوانید از سایتهایی که دارای بدافزار هستند دوری کنید. همچنین، در برخی موارد ممکن است نیاز داشته باشید تا به DNS خاصی دسترسی پیدا کنید که با یادگیری روش تغییر تنظیمات DNS در سیستمعاملهای مختلف، این کار را انجام دهید.
هرگونه دسترسی غیرمجاز افراد به سیستم شما حمله سایبری محسوب می شود. چندین نوع حمله سایبری دارد که هرکدام روش های مقابله متفاوتی دارند.
دستور tar در لینوکس برای ایجاد و دستکاری فایل های فشرده استفاده می شود. مخصوصاً اگر نیاز به اشتراک گذاری یا انتقال فایل ها و دایرکتوری های حجیم دارید، این دستور برای شما بسیار مفید خواهد بود.
برای افزایش امنیت سرور اختصاصی راهکارهای ساده ای وجود دارد؛ مانند: همیشه آپدیت باشید، دسترسی ها را محدود کنید، از داده های خود نسخه پشتیبان تهیه کنید، فایروال را فعال کنید، پسوردهای قدرتمند برای خودتان انتخاب کنید، از شبکه های امن استفاده کنید، یک سرور اختصاصی مدیریت شده دریافت کنید.
یکی از ساده ترین راه حل ها بررسی وضعیت اینترنت است. زیرا برای اتصال به ریموت دسکتاپ ویندوز باید به اینترنت متصل باشید.
با استفاده از این روش، شما میتوانید دسترسی کاربران را به یک یا چند سایت یا سرویس مشخص در اینترنت محدود کنید. این روش مناسب برای استفاده در شرکتها، مدارس، دانشگاهها و دیگر سازمانها است. حتی اگر یک والد باشید، می توانید این کار را انجام دهید و دسترسی به اینترنت را محدود کنید.
Wget ابزار رایگان خط فرمان و در حقیقت یکdownloader network غیرتعاملی CLI است که از پروتکل هایی مانند HTTP، HTTPS، FTP و FTPS استفاده می کند و بسته های شما را از شبکه جهانی (WWW) دانلود می کند و نگهداری می کند تا شما بتوانید نصب و نگهداری آن ها را انجام دهید.
برای انتقال سریع و آسان فایل ها از ویندوز به لینوکس 6 روش پیش روی شماست: استفاده از یک سرویس ارتباطی شبکه خارجی SSH یا Secure Shell، استفاده از پروتکل انتقال فایل (FTP)، با استفاده از نرم افزار همگام سازی، استفاده از ماشین مجازی لینوکس، به اشتراک گذاری پوشه های شبکه، استفاده از winscp .
برای اضافه کردن یوزر جدید در سرور مجازی ویندوز کافیست مدیر سرور را باز کنید، computer management را باز کنید، کاربران را اضافه کنید، کاربرانی را که می خواهید، به گروه Administrator اضافه کنید و اعضا را پیکربندی کنید.
SFTP مخفف عبارت Secure File Transfer Protocol است که به معنای پروتکل انتقال امن فایل است و FTP مخفف عبارت File Transfer Protocol است که به معنای پروتکل انتقال فایل است این دو پروتکل در عین شباهت هایی که دارند، تفاوت های زیادی هم دارند.
دسترسی چند کاربر به صورت همزمان به سرور مجازی ویندوز با سرویس RDP امکان پذیر است منتها به شرطی که مراحل فعال سازی اتصال چند کاربره را انجام دهید.
fdisk و parted از دستورات محبوب پارتیشن بندی در لینوکس هستند که کار را برای کاربران لینوکس راحت کرده اند ولی اگر به دنبال راحتی بیشتر هستید، می توانید از ابزار گرافیکی GParted استفاده کنید.
ChatGPT یک ربات هوش مصنوعی است که می تواند در عین مزایایی که دارد، معایبی هم برای جامعه داشته باشد.
بررسی درست و به موقع لاگ فایل های اصلی سرور لینوکس و ویندوز نقش مهمی در عیب یابی سریع تر سرور دارد و قدم مهمی برای جلوگیری مشکلات بزرگتر و حملات هکری خطرناک تر محسوب می شود.
SSH یک جانشین برتر Telnet است که از جفت کلید عمومی و خصوصی برای اعتبارسنجی و احرازهویت کاربران استفاده می کند. ssh-keygen ابزار لازم برای ساخت این کلیدها است.
از آنجایی که فایروال ها به بسیاری از ورودی ها اجازه دسترسی نمی دهند، به همین دلیل در صورتی که شما بخواهید به یک ترافیک اجازه ورود بدهید، باید پورت مورد نظرتان را باز کنید. در این صورت ترافیکی که می خواهید، توسط فایروال اجازه ورود خواهد گرفت.
زمانی که سرور مجازی خریداری می کنید که سخت افزار آن در دیتاسنتری در ایران قرار گرفته است، در این صورت شما سرور مجازی ایران خریداری کرده اید.
در صورتی که کاربران شما بیشتر از ایران باشند، در این صورت سرعت بالا و پینگ پایینی را در سایت شما تجربه خواهند کرد.
نرم افزار زبیکس مناسب کسانی است که از سرور لینوکس استفاده می کنند و می خواهند تا به راحتی سرورهایشان را مدیریت کنند.
برای انتقال فایل به صورت آنلاین در لینوکس نیاز به پروتکل ftp است. FTP مخفف File Transfer Protocol است
بعد از خرید سرور مجازی میکروتیک برای تعامل با روتر و اعمال تنظیمات متنوع در زمینه DNS، مسیریابی و IP به Winbix نیاز دارید تا با استفاده از رابط گرافیکی ساده آن، اقدامات لازم را با دقت بیشتری جلو ببرید.
فایروال میکروتیک با فیلتر کردن ورودی ها، سبب افزایش امنیت می شود و به هر ترافیکی اجازه ورود نمی دهد.
پروتکل انتقال فایل یا ftp این امکان را به شما می دهند که مجموعه قوانین لازم برای میزبانی و اشتراک گذاری فایل ها و اطلاعات را لحاظ کنید و نصب و پیکربندی آن در ویندوز سرور با طی چند مرحله ساده قابل انجام است.
اگر موقع خرید سرور مجازی یا سرور اختصاصی به میزان فعال یا روشن بودن سرور اهمیت می دهید، ویژگی آپتایم سرور همان چیزی است که دنبال آن هستید و پایین بودن آن می تواند باعث بروز اختلالات زیاد در وبسایت و در نتیجه دلسرد شدن مخاطبان شما شود.
در خرید سرور اختصاصی و مجازی جزئیات زیادی وجود دارد که باید آن ها را بدانید. هر کدام از این جزئیات می تواند در کیفیت و عملکرد سرور مجازی شما تاثیر داشته باشد.
دانستن نسخه لینوکس برای وصله های امنیتی و نیز مدیریت بسته برای نصب بسته های جدید، لازم است.
کامندهای cat /etc/os-release، lsb_release، hostnamectl، uname، /etc/*release برای این کار می توانند به شما کمک کنند.
CentOS Stream که نسخه بروز شده از نسل CentOS است و لینوکس سازمانی آینده است که بسیاری از افراد این تصور را دارند که می تواند به عنوان جانشین CentOS فعالیت کند. اما این موضوع تا چه اندازه می تواند به واقعیت نزدیک شود؟
با خرید سرور مجازی می توانید در ازای پرداخت یک هزینه مقرون به صرفه، صاحب یک سرور اختصاصی قدرتمند (منتها مجازی شده) شوید. اگر نیازهای خود را بشناسید و یک منبع معتبر را برای خرید انتخاب کنید، مطمئن باشید که در تمام مراحل کسب و کار خود از مزایای یک سرور قدرتمند و امن لذت خواهید برد.
اگر بخواهیم یک توزیع ساده، سبک و مینیمال معرفی کنیم، قطعا اولین گزینه آرچ لینوکس خواهد بود. این توزیع لینوکس امکان شخصی سازی را به صورت ساده برای کاربران فراهم کرده است.
دایرکتوری های لینوکس هر کدام مسئول نگهداری بخشی از فایل و داده های مربوط به سیستم و کاربران هستند که root، bin، home و usr از مهم ترین آنها هستند.
برای آن که بتوانید به خوبی سایت خودتان را مدیریت کنید، نیاز به ابزارهای مدیریت سایت دارید. کنترل پنل ها ابزار مدیریت سایت هستند که انواع مختلفی دارند و شما می توانید کارهای مدیریت سرورتان را انجام دهید.
سرور مجازی حرفه ای، دارای سخت افزار قدرتمند تر و اینترنت پرسرعت تر هستند. سرور مجازی حرفه ای با وجود داشتن سخت افزارهای قدرتمند نسبت به سرور مجازی معمولی، تفاوت هایی را با سرور اختصاصی دارد.
وب سرور لایت اسپید یکی از بهترین جایگزین ها برای آپاچی است که در کنار ارائه ویژگی های متنوع، به خوبی از عهده ارتقا امنیت و عملکرد وبسایت برمی آید.
اپلیکیشن wine با ایجاد یک لایه سازگاری بین سیستم عامل لینوکس و ویندوز، شرایط لازم برای اجرای برنامه های ویندوز در سیستم عامل لینوکس مثل اوبونتو 20.04، دبیان و … را فراهم می کند.
تکنولوژی های مختلف برای پاسخ دادن به نیاز های مختلف کاربران به وجود آمده اند. در زمینه سرور نیز شاهد تنوع در تکنولوژی های سرور مجازی هستیم. یکی از این موارد VPS و RDP است. بسیاری از کاربران در زمان خرید سردرگم می شوند که کدام یک بهتر است؛ برای این کار باید بدانید تفاوت بین سرور مجازی VPS و RDP چیست؟
مجازی سازی همان تکنیکی است که ارائه دهندگان سرور مجازی برای ایجاد نسخه های قدرتمند از یک سرور فیزیکی استفاده می کنند. Xen یکی از معروف ترین آنهاست که با تکنیک هایی مثل موازی سازی هم انعطاف پذیری سرورها را بالا می برد هم اینکه عملکرد عالی آن در اشتراک سخت افزار بین سرورهای مجازی باعث متعادل سازی بار می شود.
وقتی چند کامپیوتر با هدف ارسال داده یا اشتراک منابع به هم وضل می شوند، شبکه کامپیوتری تشکیل می شود که این شبکه ها متناسب با محدوده پوشش، رسانه و نوع ارتباط به انواع مختلف تقسیم شداند که هر کدام کاربرد مخصوص به خود را دارند.
ایجاد دایرکتوری در لینوکس، روش های مختلفی دارد که یکی از آن ها، استفاده از دستور mkdir است.
سیسکو نام شرکتی است که در زمینه تجهیزات فناوری اطلاعات فعالیت می کند. علاوه بر این در تربیت متخصصان در این زمینه نیز شهرت دارد که یکی از زمینه های پردرامد است.
VMware ESXi مستقیما روی سخت افزاری مانند سرور اختصاصی نصب می شود، اما از آنجایی که برای بسیاری از افراد این امکان وجود ندارد، می توانند آن را بر روی VMware Workstation نصب کنند.
تکنولوژی RAID به صورت همزمان کار ذخیره سازی داده ها و اطلاعات را بر روی چندین هارد را انجام می دهد که کمک می کند داده های شما امنیت بالاتری داشته باشند.
کاربران متناسب با نیاز و خواسته خود می توانند از چند IP استفاده کنند و هیچ مانعی در این زمینه ندارند. در کل، دو روش برای افزودن IP جدید در سرور مجازی ویندوز وجود دارد که مراحل هر کدام از آنها ساده و کوتاه هستند.
سرور مجازی یا vps که مخفف عبارت virtual private server به معنای یک کامپیوتر مجازی در دیتاسنتر است که 24 ساعت روشن و دارای اینترنت پرسرعت است.
CentOS و Ubuntدو توزیع معروف لینوکس هستند که تفاوت ها و شباهت هایی دارند؛ محبوبیت و کارایی این دو توزیع سبب شده است که کاربران در انتخاب این دو توزیع، مردد بمانند. با دانستن مزایا و معایب و ویژگی های هرکدام می توانید بر اساس نیازهایتان تصمیم بهتری بگیرید.
Netwrix، Observium، PRTG، Datadog، Panopta، Atera، OpsView از بهترین ابزارهای مانیتورینگ سرور هستند که شما باید بر اساس ویژگی های هرکدام و نیازهای خودتان، یکی از آن ها را انتخاب کنید.
زمانی که از CDN استفاده می کنید، کاربرانی که از نظر مسافت دورتر از شما هستند، به جای آن که محتواها را از سرور اصلی شما فراخوانی کنند، از CDN یا همان شبکه توزیع محتوا فراخوانی می کنند که سبب افزایش سرعت سایت و دسترسی کاربران به سایت شما می شود.
هاست ویندوز و لینوکس هر کدام ویژگی ها خاص خود را دارند که کاربر باید متناسب با هدف خود یکی از آنها را ترجیح دهد. پایداری و امنیت، قابلیت سفارشی سازی، هزینه، تکنولوژی های مورد استفاده، همگی باعث تمایز این دو هاست می شوند که کاربر باید با توجه به آنها انتخاب خود را انجام دهد.
در دنیایی که سرعت حرف اول را می زند، کندبودن سرور مجازی، می تواند آزار دهنده باشد. کند بودن سرور مجازی دلایل مختلفی می تواند داشته باشد و راهکار های مختلفی هم برای افزایش سرعت سرور مجازی وجود دارد.
هرکنترل پنلی که در بازار وجود دارد، ویژگی های خاص خودش را دارد که آن را از دیگر کنترل پنل ها جدا می سازد.
این تفاوت ها در هزینه ها، رابط کاربری، سرعت و امنیت است.
شما باید هرکدام از کنترل پنل ها را با ویژگی هایی که دارند بشناسید و بر اساس نیازهای خودتان یکی را انتخاب کنید.
اگر قرار است که در به دنیای ترید وارد شوید، باید این نکته را بدانید که با آی پی ایران، شما همیشه با ریسک مسدود شدن حساب هایتان مواجه هستید. برای جلوگیری از این کار، نیاز به ip ثابت دارید. vpn یکی از روش هایی است که ip ثابت در اختیار شما قرار می دهد.
راه اندازی مجدد سرور مجازی، درست مانند روشن خاموش کردن سیستم است؛ همانطور که گاهی در سیستم خودمان این کار را انجام می دهیم، گاهی مجبور به انجام این کار می شویم.
توجه داشته باشید که پیش از آن که خودتان تصمیم به انجام این کار بگیرید، با تیم پشتیبانی در ارتباط باشید.
IP آدرس دستگاه شما در دنیای اینترنت است. عملکردی درست مشابه با کدپستی یا کدملی دارد که برای هرکسی منحصر به فرد است. IP چندین نوع مختلف دارد که استاتیک، داینامیک و شناور از انواع آن است.
شما می توانید با وصل شدن به پروتکل FTP با File Zilla، هر فایلی که خواستید را بین سرور و سیستم به اشتراک بگذارید. این کار چندان سخت نیست، کافیست آموزش ها را دنبال کنید.
NetData یکی از محبوب ترین ابزارهای خطایابی و نظارت عملکرد سرور لینوکس است. این ابزار با ارزیابی هزارها معیار مختلف و ارائه نمودارهای معنی دار به کاربر کمک می کند که وضعیت بخش های مختلف سرور خود را ردیابی کند و اقدامات لازم را در اسرع وقت انجام دهد.
همیشه نیاز نیست تا روش های پیچیده ای را برای داشتن سایت امتحان کنید؛ کافی است یک سرور مجازی و یک دامنه داشته باشید تا بتوانید سایتتان را راه اندازی کنید.
فعالیت اسپم برخی از کاربران، سبب مسدود شدن آی پی می شود، همچنین ارائه سرور مجازی یک روزه از نظر هزینه برای کاربران به صرفه نیست و به همین دلیل امکان خرید سرور مجازی یک روزه وجود ندارد.
سیستم عامل لینوکس به عنوان یکی از محبوب ترین سیستم عامل های موجود در دنیا، در توزیع های متنوعی عرضه می شود اما دستورات لینوکس برای تمام توزیع ها یکسان است. قدرت و سرعت بالای دستورات لینوکس، این امکان را به کاربران می دهد که اقدامات لازم را در زمان کمتر و با کیفیت بیشتری انجام دهند.
SCP یکی از ابزارهایی است که به شما کمک می کند بتوانید بین دو سرور مجازی لینوکس، انتقال فایل را انجام دهید. اما توجه داشته باشید که SCP تنها ابزار در این زمینه نیست، اما یکی از بهترین ابزارها است.
لینوکس توزیع های مختلفی دارد (بالای 600 توزیع) که هرکدام برای کاربرد متفاوتی توزیع پیدا کرده است. در این میان تعدادی از توزیع های لینوکس هستند که با هدف استفاده برای افراد مبتدی و تازه کار توزیع یافته اند. این توزیع ها ویژگی هایی دارند که آن ها را از دیگر توزیع ها جدا می سازد و استفاده آسان را برای افراد مبتدی فراهم می کند.
safe search گزینه ای است که گوگل آن را فراهم کرده است و با فعال کردن آن می توان محتواهای وب (مانند محتواهای خشونت بار و جنسی و…) را برای کودکان زیر 13 سال محدود کرد.
سیستم عامل openBSD به عنوان یک سیستم عامل رایگان و چندپلتفرمی مبتنی بر یونیکس، مزایای ارزشمندی مانند پشتیبانی از انواع پلتفرم های سخت افزاری، امکان ادغام فناوری ها موجود و توسعه فناوری ها جدید، امنیت بالا، رمزنگذاری یکپارچه و … را به کاربران ارائه می دهد.
نامگذاری سیستم عامل کوبونتو بر اساس محیط دسکتاپ مورد استفاده در آن (KDE) انجام شده است. این سیستم عامل متن باز، مجموعه کاملی از برنامه ها را برای کاربر ارائه می دهد. سریع، ساده و زیبا بودن محیط این سیستم عامل باعث افزایش رضایت کاربر می شود و امکان اتصال دسکتاپ به تلفن یا تبلت با KDE Connect دلیلی برای جذابیت بیشتر این سیستم عامل است.
سیستم عامل را باید به عنوان نرم افزاری در نظر گرفت که مانند یک مترجم میان کاربر و سیستم قرار می گیرد و درخواست های کاربر را برای سیستم ترجمه می کند و خطاها و مشکلات سیستم را برای کاربر قابل درک می کند.
حمله بروت فورس یک روش آزمون و خطا است که برای رمزگشایی داده های حساس استفاده می شود. این تکنیک ساده و قابل اعتماد برای دسترسی غیرمجاز به حساب های کاربری، سیستم ها و شبکه های سازمانی استفاده می شود.
زوبونتو بخاطر سبک بودن حتی با سیستم هایی که از مشخصات پایینی برخوردار هستند، سازگار است و نیاز کاربران را رفع می کند.
netscan یا network scanning یک روش محبوب برای کشف آسیب پذیری های شبکه مثل پورت های باز است که اگر توسط ادمین شبکه انجام شود، یک اقدام امنیتی است ولی اگر توسط هکرها انجام شود، حمله محسوب می شود و راه را برای نفوذ غیرمجاز به سیستم ها یا سرور ها هموارتر می کند.
پروتکل FTP برای انتقال فایل ها بین سرور و کلاینت استفاده می شود و کار خود را بر اساس مدل سرور-کلاینت انجام می دهد. این پروتکل برای وظایف اصلی خود از پورت های جداگانه استفاده می کند به این صورت که پورت 20 برای ارسال داده و از پورت 21 برای گوش دادن به فرمان ها تنظیم شده است.
سیستم عامل لوبونتو به عنوان توزیعی سبک وزن از سیستم عامل اوبونتو، شانس دوباره ای برای بالا بردن کارکرد و سرعت یک سیستم قدیمی است. این سیستم عامل با بهره مندی از محیط دسکتاپ LXQt، ویژگی های کاملی را در اختیار کاربران قرار می دهد و تمام ابزارهای مورد نیاز اکثر مردم را ارائه می دهد.
VNC یک نرم افزار برای به اشتراک گذاری دسکتاپ است، اما تنها کاربردش این نیست و شما می توانید به کمک VNC به سرور مجازی متصل شوید که در این مقاله به صورت کامل در این باره توضیح داده ایم.
راکی لینوکس را باید جانشین CentOS دانست که با ویژگی هایی مانند یوزرفرندلی بودن و پایداری بالایی که دارد، سبب شده است با وجود عمر کمی که دارد با CentOS مقایسه شود.
هر چقدر که سرعت اتصال یا انتقال داده بین دو دستگاه موجود در شبکه کمتر باشد، نرخ پینگ بالاتر است و این برای یک کاربر اینترنتی زجرآور است. اگر سرعت اتصال برای شما هم انقدر مهم است چرا با خرید سرور مجازی یا پیاده سازی سایر راهکارها، پینگ را به پایین ترین حد ممکن نمی رسانید؟
ادیتور ویژوال استودیو (Visual Studio) یکی از پرکاربردترین نرم افزار های مورد استفاده برنامه نویسان است که با تعبیه محیطی یکپارچه برای توسعه نرم افزارهای (IDE) کار را برای برنامه نویسان راحت تر کرده است؛ در این مقاله به آموزش اتصال به سرور مجازی لینوکس از طریق این نرم افزار خواهیم پرداخت.
دبیان که سیستم عاملی مشابه با یونیکس است، رایگان و با امنیت بالا است که با داشتن محیط گرافیکی، آن را به یکی از نسخه های پر طرفدار لینوکس تبدیل کرده است.
IDM به شما امکان مدیریت دانلود فایل ها را می دهد که بتوانید تحت هر شرایطی، با حداکثر سرعت فایل هایتان را دانلود کنید.
ورود و خروج از سرور مجازی کار سختی نیست، اما از طریق سیستم عامل های مختلف، روش های مختلفی هم دارد. برای هر سیستم عامل نیاز به نرم افزار خاصی دارید تا بتوانید به سرور مجازی ویندوز و سرور مجازی لینوکسی خودتان متصل شوید.
دبیان که خود توزیعی از لینوکس است، خودش توزیع های زیادی دارد. متن باز بودن و رایگان بودن آن سبب شده است که توسعه دهنده های زیادی علاقه مند به توسعه این توزیع باشند.
واتساپ امکان تماس صوتی و تصویری رایگان را فراهم کرده است که شما می توانید به راحتی آن را دانلود و نصب کنید.
سرور مجازی ها در انواع حافظه با یکدیگر تفاوت دارند که هرکدام از آن ها ویژگی ها و کارکردهای خاص خودشان را دارند که سبب تفاوت در سرور مجازی می شود.
به کمک اسکایپ می توانید به صورت کاملا رایگان و بدون محدودیت مکانی و زمانی ارتباط داشته باشید!