یک کسب و کار موفق بدون سرور خوب بی معنی است؛ چرا که اگر سرور شما به خوبی کار نکند، می تواند سایت شما را از کار بیاندازد و مشتریان شما را فراری دهد.
هر سروری هم به یک سیستم عامل نیاز دارد که یکی از سیستم عامل های پرطرفدار، لینوکس است.
از آن جایی که بسیاری از ما به سیستم عامل ویندوز عادت داریم، کار کردن با لینوکس سخت است؛ اگر هم که لینوکس سرور باشد که کار سخت تر است.
گاهی اوقات برای پیکربندی و … نیاز به دانش و بلد بودن لینوکس سرور است که بسیاری از افراد این کار را با برون سپاری حل می کنند. اما در هر صورت اهمیت آموزش لینوکس سرور، انکار نکردنی است.
سرور های لینوکسی، سرورهایی هستند که روی آن ها سیستم عامل لینوکس نصب شده است و به هاست هایی که روی این سرورها قرار گرفته اند، هاست لینوکسی می گویند.
از آن جایی که سیستم عامل لینوکس، متن باز و اپن سورس است، توسعه دهندگان می توانند به راحتی تغییرات مورد نظرشان را روی سیستم عامل اعمال کنند و همین باعث محبوبیت لینوکس شده است.
زمانی که برای سایتتان سروری تهیه کرده اید که برای آن از سیستم عامل لینوکس بهره گرفته اید، پس لازم است که استفاده از لینوکس را به خوبی بلد باشید و بتوانید دستورات لازم را اجرا کنید و هر زمان که خدای ناکرده مشکلی پیش آمد، بتوانید مدیریت کنید.
فضای لینوکس، برای کسانی که برای اولین بار وارد آن می شوند، سخت است و کمتر کسی اشتیاق کار کردن با آن را دارد؛ دلیل این موضوع برمی گردد به این که ویندوز کاربرانش را نازپرورده و لوس کرده است و ما در محیط ویندوز فقط فرمان می دهیم؛ اما در لینوکس قضیه متفاوت است!
کسانی که برای سرورشان از لینوکس استفاده کرده اند، گاهی برای مدیریت آن هزینه های بیشتری می پردازند و از کسان دیگر کمک می کنند؛ اما شما می توانید خودتان یاد بگیرید و مشکلات را مدیریت کنید.
در دنیای انفجار اطلاعات، شما می توانید به راحتی آموزش های مربوط به لینوکس را دریافت کنید؛ اما خودآموزی از طریق اینترنت، یک عیب بزرگ دارد و آن این است که مطالب پراکنده است و شما زمانی که برای یادگیری اقدام می کنید، سرگردم و کلافه می شوید.
ما هم تصمیم گرفتیم برای پیشگیری از این موضوع، تمامی آموزش های مربوط به لینوکس را در این دسته قرار دهیم تا شما بتوانید بدون سردرگمی و به صورت کاملا رایگان، آموزشات را دنبال کنید.
توصیه ما این است که اصلا مقالات آموزشی ما را از دست ندهید.
رایج ترین روش برای نامرئی کردن فایل ها و دایرکتوری های لینوکس، قرار دادن پیشوند . در ابتدای اسم فایل است که می توانید این کار را با استفاده از خط فرمان یا رابط گرافیکی انجام دهید.
سیستم عامل لینوکس به عنوان یکی از محبوب ترین سیستم عامل های موجود در دنیا، در توزیع های متنوعی عرضه می شود اما دستورات لینوکس برای تمام توزیع ها یکسان است. قدرت و سرعت بالای دستورات لینوکس، این امکان را به کاربران می دهد که اقدامات لازم را در زمان کمتر و با کیفیت بیشتری انجام دهند.
SCP یکی از ابزارهایی است که به شما کمک می کند بتوانید بین دو سرور مجازی لینوکس، انتقال فایل را انجام دهید. اما توجه داشته باشید که SCP تنها ابزار در این زمینه نیست، اما یکی از بهترین ابزارها است.
لینوکس توزیع های مختلفی دارد (بالای 600 توزیع) که هرکدام برای کاربرد متفاوتی توزیع پیدا کرده است. در این میان تعدادی از توزیع های لینوکس هستند که با هدف استفاده برای افراد مبتدی و تازه کار توزیع یافته اند. این توزیع ها ویژگی هایی دارند که آن ها را از دیگر توزیع ها جدا می سازد و استفاده آسان را برای افراد مبتدی فراهم می کند.
لینک های سخت و نرم تفاوت های ویژه ای دارند که همین تفاوت ها باعث شده است هر کدام در زمینه های خاصی به کار روند. با دستور ln در لینوکس می توانید مطابق با نیاز خود برای فایل ها یا دایرکتوری های موردنظر خود لینک ایجاد کنید و از آن به عنوان shortcut برای دسترسی به آنها استفاده کنید.
از مهم ترین کاربردهای دستور dd می توان به ایجاد نسخه پشتیبان از دیسک ها و پارتیشن ها، پاکسازی اطلاعات دیسک ها، ایجاد درایور USB قابل بوت و تبدیل و دستکاری داده ها اشاره کرد.
دستور locate یکی از قوی ترین جایگزین های دستور find است و چون برای جستجو به یک پایگاه داده از پیش ساخته شده، متکی است و از پارامترها و فیلترهای متنوعی پشتیبانی می کند، سرعت بیشتری نسبت به find دارد.
برای نصب زبان go در اوبونتو و CentOS روش های زیادی وجود دارد که نصب با فایل باینری، مدیر بسته و ابزار snap از محبوب ترین آنهاست. برای اینکه این پروسه را با موفقیت پشت سر بگذارید، باید طبق مراحلی که آموزش داده ایم، جلو بروید.
سیستم عامل openBSD به عنوان یک سیستم عامل رایگان و چندپلتفرمی مبتنی بر یونیکس، مزایای ارزشمندی مانند پشتیبانی از انواع پلتفرم های سخت افزاری، امکان ادغام فناوری ها موجود و توسعه فناوری ها جدید، امنیت بالا، رمزنگذاری یکپارچه و … را به کاربران ارائه می دهد.
نامگذاری سیستم عامل کوبونتو بر اساس محیط دسکتاپ مورد استفاده در آن (KDE) انجام شده است. این سیستم عامل متن باز، مجموعه کاملی از برنامه ها را برای کاربر ارائه می دهد. سریع، ساده و زیبا بودن محیط این سیستم عامل باعث افزایش رضایت کاربر می شود و امکان اتصال دسکتاپ به تلفن یا تبلت با KDE Connect دلیلی برای جذابیت بیشتر این سیستم عامل است.
Postfix یکی از بهترین میل سرورهای لینوکس است که به خاطر سادگی، امنیت و طراحی ماژولار خود به یک جایگزین عالی برای sendmail تبدیل شده است. نصب و راه اندازی این ایمیل سرور نیاز به طی مراحل حساسی دارد که نصب پکیج Postfix، تنظیمات اولیه میل سرور و نصب سایر پکیج های دیگر مثل Dovecot از مهم ترین آنها هستند و باید با دقت کامل اجرا شوند.
سیستم عامل را باید به عنوان نرم افزاری در نظر گرفت که مانند یک مترجم میان کاربر و سیستم قرار می گیرد و درخواست های کاربر را برای سیستم ترجمه می کند و خطاها و مشکلات سیستم را برای کاربر قابل درک می کند.
زوبونتو بخاطر سبک بودن حتی با سیستم هایی که از مشخصات پایینی برخوردار هستند، سازگار است و نیاز کاربران را رفع می کند.
دستور scp حالت امن تر دستور cp است و برای کپی کردن اطلاعات محرمانه و خصوصی، از سرور ریموت روی سرور محلی یا از یک سرور ریموت روی سرور ریموت دیگر استفاده می شود و سادگی، امنیت و نصب بودن آن در اکثر توزیع های لینوکس باعث محبوبیت هر چه بیشتر آن شده است.
سیستم عامل لوبونتو به عنوان توزیعی سبک وزن از سیستم عامل اوبونتو، شانس دوباره ای برای بالا بردن کارکرد و سرعت یک سیستم قدیمی است. این سیستم عامل با بهره مندی از محیط دسکتاپ LXQt، ویژگی های کاملی را در اختیار کاربران قرار می دهد و تمام ابزارهای مورد نیاز اکثر مردم را ارائه می دهد.
راکی لینوکس را باید جانشین CentOS دانست که با ویژگی هایی مانند یوزرفرندلی بودن و پایداری بالایی که دارد، سبب شده است با وجود عمر کمی که دارد با CentOS مقایسه شود.
دستور awk این امکان را به کاربران برنامه نویس می دهد که با یک سینتکس ساده و آپشن های کاربردی، برنامه های کوچکی را ایجاد کنند و از آنها برای اسکن و پردازش الگوهای متنی استفاده کنند.
ادیتور ویژوال استودیو (Visual Studio) یکی از پرکاربردترین نرم افزار های مورد استفاده برنامه نویسان است که با تعبیه محیطی یکپارچه برای توسعه نرم افزارهای (IDE) کار را برای برنامه نویسان راحت تر کرده است؛ در این مقاله به آموزش اتصال به سرور مجازی لینوکس از طریق این نرم افزار خواهیم پرداخت.
دبیان که سیستم عاملی مشابه با یونیکس است، رایگان و با امنیت بالا است که با داشتن محیط گرافیکی، آن را به یکی از نسخه های پر طرفدار لینوکس تبدیل کرده است.
دستور Remote Sync با مخفف Rsync، یک ابزار همه کاره است که نه تنها همگام سازی فایل ها را آسان تر می کند بلکه پروسه انتقال فایل ها را هم بهینه می سازد. برخلاف دستورات سنتی کپی در لینوکس، rsync به کمک الگوریتم دلتا، فقط تفاوت های بین فایل های مبدا و مقصد را همگام یا کپی می کند و این کار باعث صرفه جویی در زمان و پهنای باند می شود.
ورود و خروج از سرور مجازی کار سختی نیست، اما از طریق سیستم عامل های مختلف، روش های مختلفی هم دارد. برای هر سیستم عامل نیاز به نرم افزار خاصی دارید تا بتوانید به سرور مجازی ویندوز و سرور مجازی لینوکسی خودتان متصل شوید.
دستور sed در اکثر توزیع های لینوکس در دسترس است و آپشن ها و گزینه های مختلفی را برای مدیریت و ویرایش کارآمدتر فایل های متنی ارائه داده است.
دبیان که خود توزیعی از لینوکس است، خودش توزیع های زیادی دارد. متن باز بودن و رایگان بودن آن سبب شده است که توسعه دهنده های زیادی علاقه مند به توسعه این توزیع باشند.
سرور مجازی ها در انواع حافظه با یکدیگر تفاوت دارند که هرکدام از آن ها ویژگی ها و کارکردهای خاص خودشان را دارند که سبب تفاوت در سرور مجازی می شود.
توسعه توزیع 8 centos به پایان رسیده است و آلمالینوکس توزیعی است که به عنوان جایگزینی برای 8 centos به کار می رود.
FreeBSD با هدف تمرکز بر کارایی، امنیت، ثبات و ذخیره سازی برای سرور های بزرگ و قدرتمند در شبکه هایی که ترافیک بالا دارند، به وجود آمده است.
سیستم عامل CentOS یک توزیع تجاری مبتنی بر هسته لینوکس است که بر اساس کد منبع RHEL ایجاد شده و توسط انجمن پشتیبانی می شود. این توزیع با هدف ارائه پلتفرم توسعه برای رشد جوامع منبع باز ساخته شده است.
سیستم عامل لینوکس، یک نرم افزار اپن سورس و رایگان است که امکان توسعه و ایجاد تغییرات را بین توسعه دهندگان و برنامه نویسان فراهم کرده است.
امکان توسعه داشتن توسط برنامه نویسان، سبب به وجود آمدن توزیع های مختلفی شده است.
دستور wc متن ورودی را در قالب متن ساده یا فایل (ها) متنی دریافت می کند و سپس، با انجام یک سری محاسبات، تعداد کلمات، خطوط و کاراکتر را در ستون های جدا به شما نشان می دهد که این کار در زمینه هایی مثل پردازش و تحلیل سریع تر اطلاعات متنی کاربرد دارد.
ابزار tcpdump گزینه های زیادی دارد که باعث ارتقا کارایی و دامنه استفاده آن می شود. یکی از قدرتمندترین ویژگی های آن، قابلیت استفاده از فیلترهای مختلف برای تحلیل بسته ها و ذخیره داده ها در یک فایل خروجی است.
از آن جایی که سیستم عامل لینوکس متن باز و آزاد است، توسعه دهندگان زیادی روی آن کار کرده اند و توزیع های مختلفی از آن ارائه کرده اند (بیش از 300 توزیع لینوکس!) که هر کدام می تواند نیاز یک قشر خاص را پاسخ دهد.
دستور less در لینوکس یکی از رایج ترین دستورات برای نمایش محتویات فایل های بزرگ به صورت صفحه ای است. این دستور در کنار سرعت بالا، آپشن های مختلفی هم ارائه می دهد که برای کاربران لینوکس بسیار مفید و کارساز است.
ابزارهای زیادی برای شناسایی و حذف فایل های تکراری وجود دارند که بعضی از آنها مثل Rdfind و Fdupe مبتنی بر خط فرمان هستید و بعضی از ابزارها مثل DupeGuru و Czkawka دارای رابط گرافیکی هستند.
نصب سیستم عامل RedHat انتخاب مناسبی برای کار با لینوکس خواهد بود، نصب این نسخه از لینوکس با استفاده از هر دو نسخه گرافیکی و ترمینال امکان پذیر خواهد بود و کار با آن نیز ساده است.
برای آن که از دست حملات Brute Force و مورد هدف حملات کرک کردن رمز عبور در امان باشید، باید پورت SSH خودتان را تغییر دهید و با این کار امنیت خودتان را افزایش دهید.
اگر کاربر اوبونتو هستید به راحتی می توانید از دستور adduser برای اضافه کردن یوزر و از دستور deluser هم برای حذف کاربر استفاده کنید که البته در صورت تمایل می توانید از رابط گرافیکی اوبونتو هم کمک بگیرید.
نصب سیستم عامل Kali Linux با توجه به منبع باز بودن آن، میتواند برای افرادی که در موضوع تست نفوذ و یا امنیت علاقه دارند و پیگیر هستند مناسب باشد.
دستور source یک دستور داخلی در شل Bash است که برای اجرای دستورات موجود در یک فایل، اسکریپت shell یا اعمال تغییرات محیطی استفاده می شود. این دستور هیچ آپشن خاصی ندارد و کافیست فقط فایل موردنظر را به آن اضافه کنید.
میل سرورهای لینوکس زیادی وجود دارند که اکثر آنها علاوه بر توانایی مدیریت ایمیل های دریافتی و ارسالی، ویژگی ها و قابلیت های متنوعی برای ارتقا امنیت و عملکرد میل سرور ارائه می دهند که می توانند کیفیت ارتباطات شما را بالا ببرند. از بهترین میل سرورهای لینوکس می توان به Postfix ،Exim و sendmail اشاره کرد.
نصب سیستم عامل Fedora Linux انتخاب مناسبی جهت کار با لینوکس خواهد بود و میتوان Fedora را کاملترین توزیع از لینوکس برای اکثریت برنامه نویس ها نام برد، نصب این نسخه از لینوکس با استفاده از هر دو نسخه گرافیکی و ترمینال امکان پذیر خواهد بود.
فایروال CSF فایروالی رایگان برای سرور مجازی و سیستمهای مبتنی بر لینوکس است. با استفاده از این فایروال میتوانید ترافیک سرور خود را بصورت بهینه مدیریت کنید. نحوه نصب آن ساده است و از طریق ترمینال میتوان آن را دانلود و نصب کرد.
در هر بخش از سرور ها عوامل مختلفی باعث میشوند تا امنیت سرور به خطر افتاده باشد؛ بار دیگر با آسام سرور همراه باشید تا نکات قابل توجه بسیاری را یادآور و بازگو شویم.
نسخه کرنل سیستم، سیستم عامل و معماری پردازنده از مهم ترین اطلاعاتی هستند که دستور uname به راحتی در اختیار شما قرار می دهد و خوبی دیگری که دارد این است که تقریباً در تمام توزیع های لینوکس (اوبونتو، دبیان، CentOS، فدورا و…) به طور پیش فرض نصب و آماده استفاده است.
عیب یابی مشکلات مربوط به اجرای دستورات، نصب برنامه ها، رفع تضاد بین نسخه های مختلف ابزارها و برنامه ها و مدیریت محیط توسعه و زبان های برنامه نویسی از مهم ترین کاربرد های دستور which در دنیای واقعی است.
کنترل پنل CWP مخصوص سرور های مبتنی بر CentOS است و مثل سی پنل و پلسک، در زمینه مدیریت وبسایت ها، پایگاه داده ها، ایمیل ها و سایر جنبه های میزبانی وب سنگ تمام گذاشته است.
خط ارتباطی که با دستور write ایجاد می شود، کاربران وارد شده به سیستم لینوکس را به هم وصل می کند و کاربران هم می توانند پیام های موردنظر خود را از طریق ترمینال به یکدیگر ارسال کنند.
با اجرای دستورات لینوکس در پس زمینه سرعت سیستم بالا میرود و شما میتوانید چندین دستور را همزمان اجرا کنید بدون اینکه اختلالی در عملکرد سیستم ایجاد شود. روشهای مختلفی برای اجرای دستورات در پس زمینه لینوکس وجود دارد که از ساده ترین روشها اضافه کردن & به پایان دستور است. میتوانید نحوه استفاده از این دستور و سایر روشها را در متن مقاله مشاهده بکنید.
دستور اکو لینوکس در زمینه های مختلفی مثل نمایش محتوای متنی موردنظر در خروجی ترمینال، ایجاد فایل، تست و دیباگ اسکریپت ها و دستورات و … قابل استفاده است و اگر با سینتکس و آپشن های آن آشنا شوید، می بینید که کار کردن با این دستور چقدر راحت است.
نصب Git بر روی اوبونتو 20 برای اکثر توسعه دهندگان ضروریت دارد و وظایف زیادی را نیز برعهده دارد که به عنوان مثال میتوان پکیج های خاصی را دانلود کنید و استفاده نمائید و همچنین به عنوان سرور لوکال مورد استفاده قرار بدید.
زمانی که صحبت از کاهش پینگ میشود، روشن کردن VPN و یا تغییر DNS پیشنهاد های متداولی خواهند بود که به شما ارائه میدهند؛ اما در حقیقت تاثیری در کاهش پینگ نخواهند داشت مخصوصاً روشن کردن VPN، شاید DNS بتواند تغییر کوچکی را ایجاد کند اما VPN بدون اتصال به نزدیکترین سرور های خاص خود قادر به کاهش پینگ نخواهد بود.
معمولآً از روش هایی مثل کاهش پینگ با سرور مجازی و فیبر نوری به این منظور استفاده میشود.
Nextcloud یک پلتفرم ابری متن باز و قدرتمند است که به خاطر امکانات و امنیت بالای خود، پتانسیل لازم برای ذخیره سازی داده های حساس و مهم شما را دارد. برای نصب Nextcloud در لینوکس اوبونتو کافیست بعد از تامین پیش نیازها، فایل آن را دانلود کرده و مطابق با آموزش های ارائه شده پیش بروید.
دستور dir هدف یکسانی با دستور ls دارد (نمایش محتویات دایرکتوری موردنظر) و با اینکه فرمت خروجی مرتب تر و آپشن های بیشتری دارد ولی به اندازه دستور ls محبوب و شناخته شده نیست.
دستور touch از دسته دستورات بنیادی در محیط لینوکس محسوب میشود. اگرچه اصلیترین کاربرد دستور touch در لینوکس تغییر timestampهای فایل هاست، اما این دستور برای ایجاد فایل جدید نیز به کار میرود. ضمنا با این دستور میتوان چندین فایل را بصورت همزمان ایجاد کرد یا برچسب زمان آنها را تغییر داد.
سرور مجازی لینوکس یک سرور خصوصی مجازی است که بر روی یک سیستم لینوکس اجرا می شود که با بهترین ویژگی های میزبانی خود، شهرت آن به عنوان پایدارترین سیستم عامل موجود است. منبع باز بودن ، انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان آن سبب شده است که بهترین گزینه برای هر کسی است که به دنبال برگزیده ترین گزینه برای فعالیت هایی در وب سایت کسب و کار خود می باشد.
نصب سیستم عامل CentOS 7 انتخاب مناسبی برای مبتدیان جهت کار با لینوکس خواهد بود، پس از Ubuntu میتوان CentOS را کاملترین توزیع از لینوکس نام برد، نصب این نسخه از لینوکس با استفاده از هر دو نسخه گرافیکی و ترمینال امکان پذیر خواهد بود.
برای نصب دیسکورد در ubuntu، چهار راه دارید: راه اول. رابط گرافیکی اوبونتو، راه دوم. مدیر بسته snap، راه سوم. دانلود بسته Deb دیسکورد و راه چهارم. مدیر بسته Flathub که همه این راه ها بسیار سریع و کوتاه هستند و خیلی سریع شما را به هدفتان می رسانند.
مقایسه فایل ها به صورت خط به خط برای انجام کارهایی مثل اشکال زدایی کدها، شناسایی تغییرات فایل های پیکربندی و اطمینان از یکی بودن محتویات فایل ها یا دایرکتوری ها خیلی مفید است که با دستور diff به راحتی می توانید از عهده آن بربیایید.
دستور journalctl یکی از برنامه های خط فرمان ابزار systemd است که برای جستجو و نمایش گزارشات سیستمی به کار می رود. در واقع، این دستور تمام لاگ های جمع آوری شده توسط systemd را در قالب باینری جمع آوری می کند و گزینه های لازم برای پرس و جو و تفسیر بهتر گزارشات را در اختیار کاربران لینوکس قرار می دهد.
رمز عبور شما، بخش اعظمی از امنیت شما را تامین می کند؛ اما یا فراموشش می کنیم، یا مورد هک و تهدید قرار می گیریم و به همین دلیل یاد گرفتن تغییر رمز سرور مجازی ویندوز و لینوکس، امری مهم به نظر می رسد؛ پس با دقت این مقاله را مطالعه کنید.
برای نصب پایگاه داده MongoDB در لینوکس، اول باید ریپازیتوری مربوط به آن را به سیستم لینوکس اضافه کنید و بعد با استفاده از مدیر بسته توزیع لینوکس خود، این برنامه را نصب و سرویس آن را اجرا کنید. این پایگاه داده آماده مدیریت حجم بزرگی از داده های بدون ساختار است، کافیست مراحل نصب و راه اندازی آن را طی کنید و شروع به استفاده از آن کنید.
یکی از موارد مهمی که در سرور مجازی های لینوکس میتوان به آن اشاره نمود؛ دسترسی به فایلهای سرور یا انتقال فایل از ویندوز به سرور خواهد بود، هنگام وصل شدن به سرور مجازی با WinSCP؛ قادر خواهید بود عملیات ربوطه را با امنیت بالایی انجام دهید و دسترسی مربوطه به فایلهای مورد نظر را داشته باشید.
برای نصب ویرایشگر ++Notepad در لینوکس می توانید از ۲ ابزار snap و wine کمک بگیرید که در اکثر توزیع های لینوکس قابل نصب و استفاده هستند.
در بیانی ساده و قابل مفهوم KVM مجازی سازی مبتنی بر هسته لینوکس میباشد که اجازه میدهد لینوکس را به یک هایپروایزر تبدیل کنید؛ KVM این امکان را به شما میدهد تا در بستر سرور های مجازی لینوکس سرور مجازی را ایجاد کنید و با روش های ایجاد سرور مجازی تحت مجازی ساز KVM آشنا شوید.
وظیفه پیش فرض دستور head، نمایش ۱۰ خط اول فایل ورودی است ولی شما با استفاده از آپشن های متنوع این دستور می توانید رفتار آن را متناسب با نیاز خود سفارشی سازی کنید.
Vmware tools رابطه تنگاتنگی با سرور مجازی و سیستم عامل خواهد داشت، با نصب Vmware Tools میتوانید یادگیری مدیریت سرور و توسعه سایت را مد نظر داشته باشید و جهت توسعه نرم افزار و تست مرورگر یا حتی اجرای چند سیستم عامل بصورت همزمان نیز دسترسی داشته باشید.
SELinux به طور پیش فرض در بعضی از توزیع های لینوکس مثل RHEL، CentOS و Fedora نصب است و آماده تنظیم و کنترل سطح دسترسی توسط شماست ولی توزیع های دیگری مثل اوبونتو و دبیان، به جای SELinux مجهز به AppArmor هستند که برای شروع پیکربندی سطح دسترسی، ابتدا باید SELinux را در آنها نصب کنید.
خرید سرور مجازی مستلزم رعایت معیار هایی است که با توحه به نیاز شما میباشد، نه تنها لازم است سرور ها را با یکدیگر مقایسه کنید، بلکه لازم است با توجه به نیازخود به سرور مجازی نسبت به خرید سرور مجازی اقدام کنید، راهنمای خرید سرور مجازی میتواند معیار ها و نکات مهم نسبت به نحوه انتخاب سرور مجازی مناسبت را در اختیار شما قرار دهد.
فریم ورک NET Core. یکی از بهترین گزینه ها برای ایجاد و اجرای اپلیکیشن های مختلف است و دیگر نیازی نیست نگران ناسازگاری سیستم عامل خود با این فریمورک باشید چون این فریمورک روی سیستم عامل های لینوکس و مک هم کار می کند. کافیست دستورات نصب مخزن، sdk و runtime این فریمورک را در سیستم اوبونتو خود اجرا کنید و بعد شروع به استفاده از آن کنید.
اگر برای پیکربندی مجدد شبکه، رفع مشکلات شبکه، مدیریت مصرف انرژی یا هر دلیل دیگری قصد قطع اتصال رابط شبکه موردنظر را دارید، می توانید از دستور ifdown کمک بگیرید که البته اگر بعداً از این تصمیم خود منصرف شدید، دستور مکمل آن یعنی ifup، آماده فعال کردن رابط موردنظر شماست.
Linux VPS یا همان سرور مجازی لینوکس، اصطلاحاً سروری به همراه اینترنت پرسرعت است که دارای سیستم عامل لینوکس میباشد و توزیع های مختلفی مانند CentOS، Debian و Ubuntu را دارد؛ سرورمجازی لینوکس در دیتاسنتر تحت سرور های فیزیکی میزبانی میشود و میتوان آن را به صورت مستقل مدیریت کرد.
سرور مجازی گیمینگ، راهحلی ایدهآل برای گیمرها جهت میزبانی بازیهای آنلاین، ارائه تجربهای روان و بدون تاخیر است. این نوع سرور، به شما امکان میدهد تا بدون محدودیتهای سختافزاری سیستم شخصی خود، به دنیای بازیها قدم بگذارید و از بازی با دوستان خود در سراسر جهان لذت ببرید.
همه افرادی که قصد داشته باشند به نوعی با پکیج های سایر افراد برنامه نویس در ارتباط باشند و حتی برنامه های تک صفحه ای ایجاد کنند نیاز دارند تا به سرویس های Node.JS و NPM دسترسی داشته باشند، لازم به ذکر است NPM نیز کتابخانه ای در حالت OpenSource نامیده میشود که برای مدیریت بسته های Node.JS استفاده میشود!
اگر شما نیز جزو افرادی هستید که فایل ها یا موارد مهمی را در سرور نگهداری میکند، گرفتن بک آپ در سرور مجازی باید جزو اولویت های نخست شما باشد، با از دست رفتن دیتاهای سایت شما ممکن است سایتان برای همیشه از دسترس خارج شود؛ پس بک آپ گیری امری مهم و ضروری محسوب میشود…
برای نصب MySQL در اوبونتو کافیست پکیج mysql-server را در سیستم خود نصب کنید و سپس سرویس مربوط به آن را اجرا کنید. در ادامه، باید با اجرای دستور mysql_secure_installation چند اقدام امنیتی مثل تنظیم پسورد کاربر روت، غیرفعال سازی ورود روت به صورت ریموت و … را انجام دهید.
اتصال دامنه به سرور مجازی لینوکس، امری ضروری محسوب میشود و جزو مواردی است که باعث میشود سایت را راه اندازی کنیم؛ در دسته مبحث آموزش شبکه، روش های اتصال دامنه به سرور مجازی را به ساده ترین حالت توضیح خواهیم داد…
SSH Tunneling یا SSH Port Forwarding هم یکی دیگر از تکنیک های پورت فورواردینگ است که با استفاده از پروتکل SSH یک کانال امن برای هدایت ترافیک از شبکه محلی به هاست ریموت را فراهم می کند. برای ایجاد SSH Tunneling می توانید بسته به نیاز خود از سه روش محلی، ریموت و داینامیک استفاده کنید.
روش های زیادی برای حذف محتوای فایل های بزرگ لینوکس وجود دارد که از پر کاربردترین آنها می توان به دستور truncate، عملگر < و echo اشاره کرد که با استفاده از آنها می توانید بدون نیاز به حذف خود فایل، فقط محتوای داخل آنها را پاکسازی کنید.
دستور fping به خاطر بهره مندی از گزینه های پیشرفته تر برای مانتیورینگ چند میزبان به صورت همزمان، انتخاب مناسبی برای بررسی عملکرد شبکه های بزرگ است. با استفاده درست از این ابزار می توانید نظارت شبکه را به طور دقیق تر انجام دهید و عملکرد و پاسخگویی شبکه را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.
نصب Nginx در لینوکس موضوعی است که در ابتدای ایجاد هر وبسایتی لازم است؛ در دسته مبحث آموزش شبکه، نصب Nginx در سرور های Debian 10، Ubuntu 20 و CentOS 8 را به ساده ترین حالت توضیح خواهیم داد…
برای راه اندازی IPv6 در اوبونتو کافیست فایل های پیکربندی sysctl.conf و interfaces را ویرایش کنید و سپس سرویس شبکه را ریستارت کنید. بعد از آن می توانید از مزایای IPv6 از جمله گسترش فضای آدرس دهی، ارائه تنظیمات خودکار و ارتقا عملکرد و امنیت شبکه بهره مند شوید.
اگر هدف اصلی شما یادگیری و استفاده از دستورات لینوکس/یونیکس در یک محیط لینوکسی است، نصب Wsl در ویندوز می تواند شما را به هدفتان برساند که این کار در ۳ مرحله، فعال سازی developer mode، فعال سازی WSL و نصب توزیع لینوکس از طریق فروشگاه مایکروسافت انجام می شود.
سیستم عامل ها مجموعه ای از توابع و پیوندهای مورد نیاز برای کنترل و همگام سازی سخت افزار کامپیوتر را فراهم می کنند؛ این توابع ها توسط اکثر برنامه های کاربردی در رایانه استفاده می شود آشنایی با مراحل تکامل سیستم عامل ها و تاریخچه آن ها اطلاعات مفید و جالبی را برای شما دارد.
در مبحث بررسی تفاوت های سرور مجازی های مختلف، انتخاب سرور مجازی یا هاستینگ باید متناسب با نیاز و استفاده شما صورت بگیرد؛ اگر بحث هزینه برایتان مسئله مهمی نباشد، سرور مجازی لینوکس انتخاب مطمئن تر و منعطف تری خواهد بود.
نصب سیستم عامل لینوکس در کنار ویندوز از دغدغه هایی است که هر شخصی بخطر درگیر شدن درایو مورد نظر جهت نصب لینوکس خودداری میکند؛ به همین منظور، در دسته مبحث آموزش لینوکس، روش نصب لینوکس در کنار ویندوز در یک درایو را بصورت کامل و دقیق توضیح خواهیم داد…
ابزار ntopng به عنوان یک برنامه مبتنی بر وب، آماده ارائه انواع ابزارهای لازم برای نظارت پروتکل های مختلف، انواع ترافیک، مصرف پهنای باند در بازهای زمانی مختلف و آدرس های IP است و این کار را به ساده ترین و کاربرپسندترین حالت ممکن انجام می دهد.
apt برای توزیع های مبتنی بر دبیان، dnf و yum برای توزیع های مبتنی بر redhat جزو بهترین ها هستند و عملکرد خود را اثبات کنند که البته بعضی از مدیربسته ها مثل snap در اکثر توزیع های لینوکس قابل نصب و استفاده هستند.
طبیعتاً به منظور اتصال به سرور های لینوکس از طریق دیوایس های مختلف به نرم افزار های خاصی نیز نیاز داریم، در این دسته از مبحث آموزش لینوکس، نحوه اتصال به سرور مجازی لینوکس را بصورت ساده و دقیق توضیح خواهیم داد…
نصب دایرکت ادمین در سرور مجازی لینوکس به شما این امکان را خواهد داد تا همانند کنترل پنل سی پنل، هاست های مبتنی بر لینوکس را مدیریت کنید؛ در دسته مبحث آموزش لینوکس، نصب کنترل پنل دایرکت ادمین را بصورت ساده و دقیق توضیح خواهیم داد…
Port Knocking در واقع یک لایه دفاعی با مکانیسم احراز هویت در لینوکس است که با استفاده از پورتهای بسته و ترتیب صحیح port knocking، کاربران مجاز را شناسایی و به آنها اجازه دسترسی به سرور را میدهد. در این روش تمامی پورتهای سرور (حتی آنهایی که در حال استفاده هستند) بسته میشوند و در صورت ارسال درخواست اتصال با ترتیب صحیح port knocking فایروال قوانین خود را به صورت پویا و لحظهای تغییر داده و با باز کردن یک پورت خاص به کاربر اجازه دسترسی میدهد. در این مقاله روش ایجاد امنیت SSH از طریق Port Knocking در اوبونتو و دبیان توضیح داده شده است.
نصب کنترل پنل در سرور مجازی لینوکس به شما این امکان را خواهد داد تا هاست های مبتنی بر لینوکس را مدیریت کنید؛ در دسته مبحث آموزش لینوکس، نصب کنترل پنل سی پنل را بصورت ساده و دقیق توضیح خواهیم داد…
ابزار cut یکی از ابزارهای پیش فرض لینوکس است که برای برش دادن بخش های خاص از هر خط فایل متنی ساختاریافته مثل csv استفاده می شود و این آپشن ها هستند که تعیین کننده رفتار دستور cut هستند.
به عنوان برنامه نویسی و طراحی سایت ها از زبان برنامه نویسی PHP استفاده میکنند که در حقیقت نوعی زبان برنامه نویسی سمت سرور نامیده میشود، در این دسته از مبحث آموزش لینوکس، نصب PHP 8 در سرور های لینوکس را به ساده ترین حالت بیان خواهیم کرد…
نصب LampServer در سیستم عامل لینوکس، به شما این امکان را خواهد داد تا به منظور آماده سازی از میزبانی یک وب سرور را پیاده سازی کنید؛ در این دسته مبحث آموزش لینوکس نیز، نصب لمپ سرور در لینوکس، همچنین نصب پیش نیاز های لمپ سرور را به ساده ترین حالت ممکن توضیح داده ایم…
برای نصب Wireshark در اوبونتو نیازی نیست که ریپازیتوری آن را به سیستم اضافه کنید چون ریپازیتوری پیش فرض خود اوبونتو مجهز به این ابزار است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که با apt آن را نصب کنید و سپس به کاربر موردنظر مجوز دسترسی به اطلاعات Wireshark را بدهید و کار خود را شروع کنید.
کلاینت های FTP نرم افزارهایی هستند که به خاطر پشتیبانی از پروتکل های اشتراک گذاری فایل مثل FTP و SFTP این امکان را به شما می دهند که فایل ها و فولدرهای خود را با دقت و امنیت بالاتری در سرور آپلود کنید. از بهترین کلاینت های FTP می توان به filezilla و winscp اشاره کرد.
ابزار fsck، این امکان را به کاربران لینوکس می دهد که ناسازگاری های مربوط به فایل سیستم را بررسی و تعمیر کنند و از مشکلات جدی تری مثل عدم دسترسی به داده ها، خرابی فایل ها، بوت نشدن سیستم و افت سرعت/عملکرد سیستم جلوگیری کند.
ابزارها و روش های زیادی وجود دارند که با استفاده از آنها می توانید از حذف یا دستکاری تصادفی فایل ها و فولدرها خود جلوگیری کنید که chattr یکی از پرکاربردترین آنهاست و این امکان را به شما می دهد که حتی در صورت داشتن تمام مجوزها، باز هم نتوانید آنها را حذف کنید.
تغییر رزولوشن ریموت دسکتاپ زمانی ضروری است که رزولوشن نمایشگر سیستم شما با سیستم یا سروری که به آن وصل هستید یکسان نیست. به همین جهت لازم است که راههای تغییر رزولوشن ریموت دسکتاپ را در محیطهای مختلف بیاموزید و در صورت نیاز رزولوشن را تغییر دهید.
برای راه اندازی Gnome در دبیان می توانید از ابزار tasksel یا مدیر بسته apt استفاده کنید که هر کدام از آنها مراحل نصب ساده و کوتاهی دارند و در عرض سه سوت، سیستم دبیان شما را مجهز به رابط گرافیکی گنوم می کنند.