برای سایتهایی که ترافیک بسیار بالایی دارند و در هر ساعت هزاران کاربر از آنها بازدید میکنند، داشتن یک سرور مجازی قدرتمند برای میزبانی از حجم بالای ترافیک آن، امری ضروری است. سرور مجازی لینوکس یکی از پرکاربردترین سرورهایی است که سایتهای با ترافیک بالا معمولا از آن استفاده میکنند.
برای آن که از دست حملات Brute Force و مورد هدف حملات کرک کردن رمز عبور در امان باشید، باید پورت SSH خودتان را تغییر دهید و با این کار امنیت خودتان را افزایش دهید.
فایروال CSF فایروالی رایگان برای سرور مجازی و سیستمهای مبتنی بر لینوکس است. با استفاده از این فایروال میتوانید ترافیک سرور خود را بصورت بهینه مدیریت کنید. نحوه نصب آن ساده است و از طریق ترمینال میتوان آن را دانلود و نصب کرد.
اوبونتو یکی از محبوب ترین توزیع های منبع باز و رایگان لینوکس است که با امکان سهولت نصب و استفاده از آن به یکی از بهترین انتخاب ها برای افراد مبتدی و تازه کار با لینوکس تبدیل شده است و با پشتیبانی حرفه ای انجمن Canonical در دسترس می باشد.
نسخه کرنل سیستم، سیستم عامل و معماری پردازنده از مهم ترین اطلاعاتی هستند که دستور uname به راحتی در اختیار شما قرار می دهد و خوبی دیگری که دارد این است که تقریباً در تمام توزیع های لینوکس (اوبونتو، دبیان، CentOS، فدورا و…) به طور پیش فرض نصب و آماده استفاده است.
نصب Git بر روی اوبونتو 20 برای اکثر توسعه دهندگان ضروریت دارد و وظایف زیادی را نیز برعهده دارد که به عنوان مثال میتوان پکیج های خاصی را دانلود کنید و استفاده نمائید و همچنین به عنوان سرور لوکال مورد استفاده قرار بدید.
برای نصب دیسکورد در ubuntu، چهار راه دارید: راه اول. رابط گرافیکی اوبونتو، راه دوم. مدیر بسته snap، راه سوم. دانلود بسته Deb دیسکورد و راه چهارم. مدیر بسته Flathub که همه این راه ها بسیار سریع و کوتاه هستند و خیلی سریع شما را به هدفتان می رسانند.
برای نصب ویرایشگر ++Notepad در لینوکس می توانید از ۲ ابزار snap و wine کمک بگیرید که در اکثر توزیع های لینوکس قابل نصب و استفاده هستند.
مدیر بسته جاوا اسکریپت Yarn با استفاده از ۳ روش قابل نصب است که بهترین آنها روش Corepack است. بعد از نصب این ابزار می توانید با پروژه های مبتنی بر Yarn کار کنید تا با نحوه نصب و آپدیت پکیج ها و وابستگی های هر پروژه آشنا شوید.
اگر برای پیکربندی مجدد شبکه، رفع مشکلات شبکه، مدیریت مصرف انرژی یا هر دلیل دیگری قصد قطع اتصال رابط شبکه موردنظر را دارید، می توانید از دستور ifdown کمک بگیرید که البته اگر بعداً از این تصمیم خود منصرف شدید، دستور مکمل آن یعنی ifup، آماده فعال کردن رابط موردنظر شماست.
برای نصب MySQL در اوبونتو کافیست پکیج mysql-server را در سیستم خود نصب کنید و سپس سرویس مربوط به آن را اجرا کنید. در ادامه، باید با اجرای دستور mysql_secure_installation چند اقدام امنیتی مثل تنظیم پسورد کاربر روت، غیرفعال سازی ورود روت به صورت ریموت و … را انجام دهید.
برای راه اندازی IPv6 در اوبونتو کافیست فایل های پیکربندی sysctl.conf و interfaces را ویرایش کنید و سپس سرویس شبکه را ریستارت کنید. بعد از آن می توانید از مزایای IPv6 از جمله گسترش فضای آدرس دهی، ارائه تنظیمات خودکار و ارتقا عملکرد و امنیت شبکه بهره مند شوید.
سیستم عامل ها مجموعه ای از توابع و پیوندهای مورد نیاز برای کنترل و همگام سازی سخت افزار کامپیوتر را فراهم می کنند؛ این توابع ها توسط اکثر برنامه های کاربردی در رایانه استفاده می شود آشنایی با مراحل تکامل سیستم عامل ها و تاریخچه آن ها اطلاعات مفید و جالبی را برای شما دارد.
ابزار ntopng به عنوان یک برنامه مبتنی بر وب، آماده ارائه انواع ابزارهای لازم برای نظارت پروتکل های مختلف، انواع ترافیک، مصرف پهنای باند در بازهای زمانی مختلف و آدرس های IP است و این کار را به ساده ترین و کاربرپسندترین حالت ممکن انجام می دهد.
apt برای توزیع های مبتنی بر دبیان، dnf و yum برای توزیع های مبتنی بر redhat جزو بهترین ها هستند و عملکرد خود را اثبات کنند که البته بعضی از مدیربسته ها مثل snap در اکثر توزیع های لینوکس قابل نصب و استفاده هستند.
Port Knocking در واقع یک لایه دفاعی با مکانیسم احراز هویت در لینوکس است که با استفاده از پورتهای بسته و ترتیب صحیح port knocking، کاربران مجاز را شناسایی و به آنها اجازه دسترسی به سرور را میدهد. در این روش تمامی پورتهای سرور (حتی آنهایی که در حال استفاده هستند) بسته میشوند و در صورت ارسال درخواست اتصال با ترتیب صحیح port knocking فایروال قوانین خود را به صورت پویا و لحظهای تغییر داده و با باز کردن یک پورت خاص به کاربر اجازه دسترسی میدهد. در این مقاله روش ایجاد امنیت SSH از طریق Port Knocking در اوبونتو و دبیان توضیح داده شده است.
تغییر رزولوشن ریموت دسکتاپ زمانی ضروری است که رزولوشن نمایشگر سیستم شما با سیستم یا سروری که به آن وصل هستید یکسان نیست. به همین جهت لازم است که راههای تغییر رزولوشن ریموت دسکتاپ را در محیطهای مختلف بیاموزید و در صورت نیاز رزولوشن را تغییر دهید.
برای راه اندازی Gnome در دبیان می توانید از ابزار tasksel یا مدیر بسته apt استفاده کنید که هر کدام از آنها مراحل نصب ساده و کوتاهی دارند و در عرض سه سوت، سیستم دبیان شما را مجهز به رابط گرافیکی گنوم می کنند.
هر ریپازیتوری حاوی مجموعه ای از پکیج ها است که در یک سرور ریموت میزبانی می شود و برای نصب و آپدیت بسته های نرم افزاری مورداستفاده قرار می گیرد. با اینکه هر توزیع لینوکس مجهز به چند مخزن است ولی در صورت نیاز می توانید مخزن موردنظر دیگری را به صورت دستی به سیستم اضافه کنید.
نسخه آنلاین آفیس، PlayOnLinux و ماشین مجازی از روش های دسترسی به نسخه اصلی اکسل هستند ولی برنامه هایی مثل LibreOffice و WPS Office، نسخه های جایگزین برنامه های آفیس را در اختیار شما قرار می دهند و مطمئن باشید همه این روش ها پتانسیل برطرف کردن نیازهای شما را دارند.
دستور nmap در لینوکس یک ابزار قدرتمند متن باز است که با استفاده از آن می توانید هاست ها و سرویس های یک شبکه را کشف کنید و از این طریق، اطلاعات مفیدی در مورد آسیپ پذیری های شبکه به دست بیاورید و از امن بودن فضای شبکه خود مطمئن شوید.
محدودیت هایی مثل فاصله زیاد دستگاه موردنظر از روتر، سیگنال ضعیف اینترنت و … باعث می شوند که ایده اشتراک گذاری اینترنت در اوبونتو بسیار موثر و مفید واقع شود که برای این کار می توانید از بخش تنظیمات WIFI اوبونتو کمک بگیرید.
برای نصب vnStat در اوبونتو می توانید از مدیر بسته apt یا پکیج snap آن استفاده کنید. بعد از نصب هم باید یک سری مراحل پیکربندی مثل تغییر اسم رابط شبکه، تنظیم فرمت خروجی و همچنین، فعال سازی و اجرای سرویس vnStat را انجام دهید.
رفع مشکل آپدیت نشدن اوبونتو اهمیت بسیاری دارد، زیرا آپدیتها حاوی بهروزرسانیهای امنیتی و عملکردی هستند که به شما کمک میکنند تا سیستمعامل خود را در برابر تهدیدات امنیتی محافظت کنید و عملکرد سیستم را بهبود بخشید. عدم انجام آپدیتها ممکن است باعث مواجهه با مشکلات امنیتی و کارایی ناپایدار در نرمافزارها و سیستمعامل شود.
برای تنظیم ساعت و تاریخ ابتدا از ساعت سختافزاری سیستم خود استفاده میکنید. سپس با استفاده از دستورات مخصوص در لینوکس مانند date و timedatectl میتوانید ساعت و تاریخ را تغییر دهید.
همچنین، برای تنظیم منطقه زمانی (Timezone) در لینوکس، از ابزار timedatectl یا ویرایش فایل تنظیمات /etc/timezone میتوانید استفاده کنید.
ادیتور nano یک ویرایشگر متنی متنباز است که برای محیط کامند لاین لینوکس استفاده میشود. این ادیتور ساده و کارآمد برای ویرایش و مدیریت فایلهای متنی و کدهای برنامهنویسی مورد استفاده قرار میگیرد. نصب nano به دلیل سادگی و آسانی کار با آن، حجم کم، حضور پیشفرض در اکثر توزیعهای لینوکس و داشتن امکانات کاربردی مانند جستجو و جایگزینی، ذخیره فایل و بازگشت به وضعیت قبلی (Undo) توصیه میشود. این ویرایشگر مناسب برای ویرایشهای سریع و اولیه فایلها است و به کاربران کامند لاین، مخصوصاً در محیطهای ترمینالی و سرورها کمک میکند.
با توجه به اینکه Skype یک اپلیکیشن متن باز نیست، برای نصب آن نمی توانید از ریپازیتوری پیش فرض سیستم لینوکسی خود استفاده کنید. لینک دانلود اسکایپ در مایکروسافت، پکیج snap و رابط گرافیکی از جمله راه های نصب اسکایپ در توزیع های مختلف لینوکس هستند.
Hostname نام دستگاه در شبکه است که برای شناسایی آن استفاده میشود و تغییر آن میتواند به منظور شناسایی و مدیریت بهتر دستگاه، سازماندهی مناسب و رفع تداخل نام در شبکه مفید باشد.
آپدیت کردن کرنل لینوکس در اوبونتو اهمیت زیادی دارد. از جمله این موارد می توان به امنیت، رفع باگ، سازگاری سخت افزاری، بهبود عملکرد، پشتیبانی از نرم افزارها و درایوها اشاره کرد.
شما با نصب و پیکربندی DHCP سرور در لینوکس خود، در واقع می خواهید در شبکه خود یک سرویس DHCP ایجاد کنید که کارهای مربوط به تخصیص خودکار آی پی و تنظیمات دیگر را برای سایر دستگاه های موجود در شبکه یا به اصطلاح کلاینت های DHCP انجام دهد.
مدیریت حساب های کاربری، آپدیت و پیکربندی سیستم، نمایش ایمیل ها و لاگ ها و … از جمله کارهایی هستند که یک ادمین لینوکس می تواند با استفاده از Webmin انجام دهد که می توانید ریپازیتوری آن را به سیستم لینوکس خود اضافه کرده و آن را نصب کنید.
دستور fuser یک ابزار کاربردی در سیستم عامل های مبتنی بر لینوکس مانند اوبونتو، دبیان و CentOS است. این به شناسایی فرآیندهایی کمک می کند که در حال حاضر از فایل ها یا دایرکتوری های خاصی استفاده می کنند. شناسههای فرآیند (PID) فرآیندهای فعال را نمایش میدهد و به شما امکان میدهد در صورت نیاز اقدامات مناسب را انجام دهید.
برای تغییر آدرس IP در اوبونتو، میتوانید از دستورات ifconfig و ip استفاده کنید. این دستورات را در ترمینال اجرا کرده و سپس مقادیر آدرس IP جدید را تنظیم کنید.
برای تغییر آدرس IP در دبیان، میتوانید فایل /etc/network/interfaces را ویرایش کنید. در این فایل، تنظیمات شبکه را پیدا کنید و آدرس IP جدید را وارد کنید. سپس سرویس شبکه را راهاندازی مجدد کنید تا تغییرات اعمال شود.
در توزیع CentOS نیز میتوانید از ابزار nmtui (NetworkManager Text User Interface) برای تغییر آدرس IP استفاده کنید. با اجرای nmtui در ترمینال، وارد رابط کاربری متنی برای تنظیمات شبکه میشوید. در این رابط کاربری، میتوانید آدرس IP جدید را تنظیم کنید و تغییرات را ذخیره کنید.
نصب وب سرور apache در لینوکس یکی از مهم ترین قدم هایی است که می توانید در راستای پیشرفت کسب و کار خود انجام دهید و خوشبختانه پروسه نصب این وب سرور طی چند مرحله ساده تکمیل می شود.
با توجه به اهمیت امنیت سیستم، توصیه میشود قابلیت های ورود کاربران را در اوبونتو محدود کنیم. برای این کار، میتوان از ابزارهای مختلفی مانند کنترل دسترسی و تنظیمات کاربری استفاده کرد. همچنین، برای حفاظت از اطلاعات حساس و جلوگیری از تهدیدات امنیتی، توصیه میشود که تنها به کاربرانی که نیاز به دسترسی دارند، دسترسی به سیستم داده شود.
Varnish cache یک شتاب دهنده HTTP رایگان و متن باز است که بین کلاینت و وب سرور آپاچی قرار می گیرد تا با کنترل بهتر ترافیک به افزایش سرعت و عملکرد وبسایت کمک کند.
روش های زیادی برای نصب پیکج های DEB وجود دارد که هر کدام از آنها می توانند شما را به هدفتان برسانند. مهم این است که یک پکیج معتبر دانلود کنید و بعد متناسب با توزیع لینوکس خود، یکی از روش ها را انتخاب کرده و آن پکیج را نصب کنید.
6 روش برای حل مشکل بوت شدن اوبونتو:
بررسی دستگاههای بوت شونده، بررسی کارکرد bootloader GRUB، تعمیر منوی bootloader، نصب مجدد Ubuntu، تعویض قطعات ایراد دار، استفاده از Boot Repair
نصب رابط گرافیکی در سرور اوبونتو با چند دستور ساده انجام می شود و اگر از لحاظ مصرف منابع با محدودیتی روبرو نیستید، صد در صد استفاده از محیط دسکتاپ کارها را برایتان راحت تر خواهد کرد.
اتصال به اینترنت WIFI در اوبونتو از طریق رابط گرافیکی طی چند مرحله ساده انجام می شود و اگر می خواهید از ترمینال استفاده کنید، دو دستور netplan و nmtui می توانند این کار را برای شما انجام دهند.
UFW یکی از ابزارهای مهمی است که توسعه دهندگان با استفاده از آن می توانند به راحتی از عهده ایجاد، تغییر و مدیریت قوانین فایروال بربیایند تا سطح امنیت سرور یا شبکه خود را بالا ببرند.
اگر می خواهید کنترل یک سیستم را به صورت گرافیکی از راه دور به دست بگیرید، xrdp گزینه ای است که پیش روی شما قرار گرفته است.
از آن جایی که امنیت لینوکس بالا است، بدون پسورد نمی توانید وارد لینوکس اوبونتو خودتان شوید. اما بازیابی گذرواژه کار سختی نیست و شما می توانید تنها در چند گام پسوردتان را بازیابی کنید.
اگر با مشکل قطعی اینترنت روبرو هستید، جای هیچگونه نگرانی نیست چون روش های زیادی برای رفع مشکل اتصال به اینترنت وجود دارد و بسته به روش اتصال خود می توانید از آنها استفاده کنید.
SSH یک اتصال ایمن بین کلاینت و سرور برقرار می کند که به شما این امکان را می دهد تا بتوانید به سیستم وصل شوید و کارهایتان را به راحتی پیش ببرید.
آپدیت نسخه لینوکس سبب می شود که باگ ها و حفره های امنیتی که وجود دارد رفع شود و مشکلات توزیعی که از آن استفاده می کنید را رفع کنید.
نرم افزار زبیکس مناسب کسانی است که از سرور لینوکس استفاده می کنند و می خواهند تا به راحتی سرورهایشان را مدیریت کنند.
برای انتقال فایل به صورت آنلاین در لینوکس نیاز به پروتکل ftp است. FTP مخفف File Transfer Protocol است
نصب جاوا (JDK و JRE) روی لینوکس اوبونتو، شاید کار سختی نیست، اما برای کسانی که برای اولین بار این کار را انجام می دهند، به نظر پیچیده می رسد. شما می توانید برای نصب این زبان محبوب برنامه نویسی بر روی ابونتو، از این مقاله استفاده کنید.
با این که این دیتابیس PostgreSQL در سرورهای MacOS به طور پیش فرض قابل استفاده است ولی برای نصب PostgreSQL در اوبونتو باید یک سری دستورات خاص را اجرا کنید تا این سیستم در سرور لینوکس شما قابل استفاده باشد.
سرور لینوکس بهترین گزینه برای راه اندازی سایت است و بسیاری از افراد ترجیح می دهند که از توزیع اوبونتو برای این کار استفاده کنند. سایت ساز وردپرس نیز یکی از گزینه ها برای راحت تر کردن کار است.
اوبونتو و دبیان دو توزیع فوق العاده لینوکس هستند که هر کدام نقاط قوت مختص خود را دارند و این ترجیحات و انتظارات شما است که انتخاب را برایتان راحت تر می کند.
نصب داکر روی اوبونتو 20.04 به راحتی با چند دستور ساده قابل انجام است و این پروسه با اتصال به اینترنت و نصب برخی از پکیج های موردنیاز برای اجرای درست داکر شروع می شود.
اپلیکیشن wine با ایجاد یک لایه سازگاری بین سیستم عامل لینوکس و ویندوز، شرایط لازم برای اجرای برنامه های ویندوز در سیستم عامل لینوکس مثل اوبونتو 20.04، دبیان و … را فراهم می کند.
cPanel نقش مهمی در مدیریت بهتر وبسایت ها و دامنه ها دارد که نصب آن در اوبونتو 20.04 نیازمند فراهم کردن حداقل نیازمندی های شبکه، سخت افزاری و … است. اگر تمام نیازمندی ها برای این نصب فراهم باشد، نصب آن به سادگی با یک دستور دانلود از اسکریپت سایت cPanel انجام می شود.