طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبان برنامه نویسی پایتون
هنگام طراحی سایت خیلی از افراد با این سؤال و چالش رو به رو میشوند که پایتون یا وردپرس؟ کدام یک از این سیستم و زبان برنامه نویسی برای ساختن وب سایت بهتر است؟ آیا از سیستم های مدیریت محتوا کمک بگیریم یا از زبان های برنامه نویسی استفاده کنیم؟
وردپرس به دلیل مزایا و ویژگی های کاربردی و ارزشمندی که دارد امروزه محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در سراسر جهان به شمار میرود که اکثر کسب و کار های برای طراحی سایت خود از وردپرس استفاده می کنند، پایتون نیز یک زبان برنامه نویسی منبع باز، شیءگرا و سطح بالا است که طراحی وب یکی از ویژگی های قوی زبان برنامه نویسی پایتون می باشد.
هر کدام از این روش ها، ویژگی ها و ایرادات خود را دارند که امروز قصد داریم با بررسی، مقایسه کلی و همه جانبه بین وردپرس و زبان برنامه نویسی پایتون انتخاب بهترین روش مناسب برای طراحی و راه اندازی سایت شما را آسان تر کنیم؛ با آسام سرور همراه باشید.
قبلاً در مورد وردپرس چیست و موضوع وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؛ مقالاتی ارائه دادیم؛ میتوانید برای آگاهی بیشتر مقاله های معرفی شده را نیز بررسی کنید❗
حتماً متوجه هستید که وردپرس سیستم مدیریت محتوا رایگان و متن باز برای راه اندازی، طراحی و مدیریت وب سایت می باشد که به کمک آن می توانید انواع متنوعی از سایت ها مانند خبری، آموزشی، فروشگاهی و غیره را طراحی کنید و از برجسته ترین مزیتی آن این است که بدون دانش فنی و علم کد نویسی به راحتی با بهره مندی از امکانات و قالب های کدنویسی شده آماده طبق علایق و سلیقه خود هر نوع سایتی را بسازید.
مزیت های وردپرس
وردپرس به دلیل مزایا، ویژگی های کاربردی و ارزشمندی که دارد، امروزه محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در سراسر جهان به شمار میرود که اکثر کسب و کار ها از روش طراحی سایت با وردپرس استفاده می کنند؛ شما با گذراندن یک دوره آموزشی ساده وردپرس می توانید به آسانی سایت دلخواه خود را راه اندازی کنید.
1. منعطف بودن
وردپرس مزایا بی نظیر زیادی دارد که انعطاف پذیری یکی از بهترین مزیت آن به شمار میرود؛ این بدان معناست که وردپرس دارای هزاران قالب و همچنین تعداد قابل توجهی افزونه است که با یک عملیات ساده و یک کلیک قابل نصب هستند؛ در نتیجه این قابلیت، کاربران وردپرس توانسته اند بخش های متفاوت وب سایت های خود را با استفاده از امکانات پلاگین های مختلف مطابق خواسته خود بسازند.
2. رایگان و غیر پولی بودن
مهم ترین مزیت وردپرس، رایگان بودن آن میباشد؛ اکثر افزونه ها و قالب های وردپرس رایگان هستند و بدون پرداخت هزینه ای میتوانید بسیاری از قابلیت های آن را استفاده کنید؛ اما به شرطی که افزونه های جدید با امکانات بهتر نیازی نداشته باشید؛ در غیر این صورت برای بهره مندی از قالب ها و پلاگین های پیشرفته ملزم به پرداخت هزینه خواهید بود.
به طور کلی با وجود این موارد، ساخت و طراحی سایت با وردپرس هزینه کمتری نسبت به استفاده از زبان برنامه نویسی دارد.
3. ساخت و ایجاد وب سایت های ریسپانسیو یا واکنش گر
منظور از سایت های ریسپانسیو این است که مطابق با اندازه مرورگر کاربران؛ ظاهر صفحات سایت نیز تغییر می کند؛ به عبارتی دیگر این نوع طراحی باعث می شود که در تمام دستگاهی که کاربر با آن از سایت بازدید می کند از جمله تبلت، موبایل، لپ تاپ و غیره ظاهر وب سایت به نسبت اندازه صفحه نمایش آن دستگاه تغییر می کند و نمایان می شود که این امکان در وردپرس برای کاربران فراهم شده است.
4. Open source یا منبع باز
از آنجایی که وردپرس منبع باز است، توسعه دهندگان وردپرس به کد منبع آن دسترسی کامل دارند تا بتوانند عملکرد جدیدی را بی افزایند یا قابلیتی را ویرایش و تغییر دهند؛ در نتیجه این ویژگی، وردپرس در طول زمان با بروز رسانی های دقیق، به رشد و توسعه خود ادامه میدهد.
5. استفاده و نصب آسان
از دلایل دیگری که موجب محبوبیت وردپرس در مقایسه با سایر رقبای خود مانند جوملا و دروپال میشود؛ نصب ساده وردپرس از سایت wordpress.org تنها با چند کلیک می باشد❗
در وردپرس این امکان وجود دارد که از قالب های از پیش آماده شده و کد نویسی شده برای طراحی استفاده کنید و با صرف هزینه ای ناچیز در صورت نیاز اگر دانشی در خصوص برنامه نویسی ندارید؛ از یک برنامه نویس در زمینه سفارشی سازی اختصاصی برخی بخش های سایت خود کمک بگیرید.
6. امنیت برای وردپرس
به دلیل حفظ امنیت سایت، بسیاری از توسعه دهندگان و متخصصان در سراسر جهان بر روی ارتقاء و بروز رسانی وردپرس کار میکنند تا به سرعت هر گونه آسیب پذیری احتمالی وردپرس را تجزیه و تحلیل و برطرف کنند؛ در نتیجه، لازم است برای حفظ و افزایش امنیت به طور منظم این بروز رسانی ها را نصب کنید؛ بنابراین تصور اینکه وردپرس ناامن است، باور درستی نیست.
7. سئو
سئو با بهینه سازی موتور جستجو؛ مجموعه عملیاتی است که در جهت کسب بالاترین رتبه سایت شما در نتایج گوگل انجام میشود؛ و هنگامی که وب سایت شما در نتایج جستجوی گوگل بالاترین رتبه را داشته باشد، افراد بیشتری از آن بازدید می کنند و مخاطبان بیشتری جذب خواهید کرد.
افزونه هایی مانند SEO و RankMet این امکان را برای صاحبان سایت های وردپرسی فراهم میکند تا سایت خود را در نتایج جستجو بیشتر نمایان کنند؛ از آنجایی که سئو در وب سایت های اختصاصی بسیار دشوار و زمان بر است، سایت های وردپرس از این لحاظ گزینه بهتری هستند.
8. امکان ساخت طیف گسترده ای از وب سایت ها
میتوانید انواع متنوع وب سایت ها را با استفاده از سیستم مدیریت وردپرس ایجاد کنید؛ در طراحی و ساختن انواع وب سایت ها در محیط وردپرس محدودیتی نخواهید داشت، بدون نیاز به علم و مهارت کد نویسی میتوانید هر نوع سایت مورد نیاز خود را از فروشگاهی و خبری گرفته تا آموزشی، کاریابی، موسیقی، اجتماعی و ده ها نوع دیگر طراحی و راه اندازی کنید.
معایب وردپرس
وردپرس با وجود مزایای خاصی که دارد، معایبی نیز به همراه خواهد داشت که در بخش زیر به توضیح مختصر مفیدی را نیز نسبت به این دو معایب خواهیم داشت:
ضعیف بودن در ایجاد پروژه های خیلی تخصصی
یک وب سایت وردپرسی را به دلیل استفاده از قالب های آماده چندان نمی توان بر اساس ترجیحات خود ایجاد کنید، مگر از صفحه سازهای پیچیده ای مانند Visual Composer یا Mentor استفاده کنید؛ بنابراین اگر نمی دانید چگونه کدنویسی کنید، از یک برنامه نویس کمک بگیرید تا یک ویژگی یا گزینه جدید را به سایت خود اضافه کنید؛ یکی دیگر از مشکلات وردپرس این است که مدیریت وبسایت های بزرگ و پروژه های شرکتی دشوار میباشد.
عملکرد پایین و کندی در برخی قالب ها
برخی از تم های وردپرس عملکرد و سرعت پایینی دارند، همانطور که قبلاً که ذکر کرده بودیم؛ با نصب افزونه های بیشتری برای وردپرس، در نتیجه این افزونه ها فضای زیادی از سرور را اشغال میکنند و به همین علت موجب کاهش سرعت و کارایی برای سایت های وردپرسی دارند.
پایتون چیست؟
پایتون یا (Python Programming Language) یک زبان برنامه نویسی منبع باز، شیءگرا و سطح بالا است که تحت مجوز عمومی گنو در دسترس است و همچنین طراحی وب یکی از ویژگی های قوی زبان برنامه نویسی پایتون میباشد؛ هنگامی که صحبت از یادگیری آسان یک زبان جدید میشود، پایتون یکی از گزینه های محبوب برای مبتدیان است؛ به همین دلیل پایتون مورد توجه برنامه نویسان قرار گرفته و اکثر افراد از پایتون برای شروع برنامه نویسی خود استفاده میکنند.
به دلیل معماری و ایرادات سایت وردپرس، بهتر است از زبان های برنامه نویسی برای ایجاد یک سایت حرفه ای با سرعت بالا و قابلیت سفارشی سازی مطابق سلیقه خود استفاده کرد.
پایتون یکی از زبان های برنامه نویسی است که به کمک آن میتوانید صفر تا صد سایت خود را کد نویسی کنید و سایتی استاندارد ایجاد کنید که همچنین میتواند برای مطالعه و تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گیرد؛ در ادامه مزایای پایتون را بررسی خواهیم کرد.
توجه: میتوانید نصب پایتون در سرور مجازی را در مقالات ما مطالعه کنید.❗
مزایای طراحی سایت با پایتون
- تا زمانی که از یک زبان برنامه نویسی برای ساخت وب سایت خود استفاده میکنید، طراح و برنامه نویس سایت شما را در جهت رفع نیازها و همچنین مطابق سلیقه شما طراحی میکنند. در نتیجه به راحتی میتوانید عملکرد و ویژگی جدیدی به سایت بی افزایید و آن را هر طور که دوست دارید گسترش دهید.
- وبسایتهای مبتنی بر پایتون به دلیل امنیت بالا، خطر هک شدن بسیار کمی دارند؛ البته با فرض اینکه این سایت واقعاً توسط یک کدنویس ماهر طراحی شده باشد.
- اگر میخواهید تغییراتی در سایت ایجاد کنید، زبان برنامه نویسی پایتون کاملاً انعطاف پذیر است، بنابراین میتوانید به آسانی به کمک برنامه نویسی، تغییرات دلخواه را در سایت خود اعمال کنید.
- از دیگر مزایای راه اندازی سایت با برنامه نویسی پایتون، جهت نظارت و کنترل کاربران وب سایت میباشد.
- اختصاصی بودن وب سایت هایی که با استفاده از یک زبان برنامه نویسی ساخته شده اند باعث میشود عملکرد سریعی داشته باشند.
معایب استفاده از پایتون برای ساخت وب سایت
- هزینه ساخت یک وب سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون یکی دیگر از اشکالات آن میباشد؛ از آنجایی که این سایت توسط یک تیم با تجربه ساخته شده است، برای راه اندازی و طراحی این سایت باید هزینه زیادی خرج کنید.
- ایجاد و راه اندازی یک وب سایت در یک زبان برنامه نویسی دشوار و زمان بر است.
- بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) در سایتهای اختصاصی که با استفاده از یک زبان برنامهنویسی ساخته شدهاند؛ کار بسیار دشواری میباشد.
اگر انتخاب خود را انجام داده اید، وقت آن است که استارت پروژه php یا پایتون خود را با خرید سرور مجازی (Buy VPS) بزنید.
کلام آخر
هدف از این مقاله ارزیابی ویژگی ها، مزیای طراحی وردپرس و زبان برنامه نویسی پایتون در کنار هم بود؛ همانطور که متوجه شدیم، وردپرس و پایتون هر دو مزایا و معایب خود را دارند و ما باید بر اساس نیازهای خود انتخاب کنیم که از کدام یک برای وب سایت خود استفاده کنیم.
برای صرفه جویی در وقت و هزینه، وردپرس بهترین گزینه است، اما اگر به سایتی با سلیقه صفر تا صد و عناصر طراحی متمایز نیاز داشته باشیم، زبان برنامه نویسی پایتون عالی است؛ در حالت کلی وردپرس نسبت به برنامه نویسی پایتون گزینه بسیار بهتری برای ساخت وب سایت میباشد؛ اگر از زبان برنامه نویسی پایتون تجربه ای دارید و در مورد مزایا و معایب آن مواردی بیشتر از نکاتی که ارائه دادیم تجربه کرده اید با تیم پشتیبانی آسام سرور از طریق بخش نظرات در ارتباط باشید.
تشکر از همراهی و حسن انتخاب شما.
سوالات متداول:
در حالت کلی طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبانهای برنامه نویسی؟
ورد پرس در راه اندازی سایت سرعت بالاتری دارد و حتی برای استفاده افراد ناآشنا با برنامهنویسی نیز گزینه ی مناسبی میباشد. زبان های برنامه نویسی معمولا توسط افراد حرفهای و ماهر استفاده میشود و اندکی زمانبر است ولی از لحاظ امنیتی مطمئن تر می باشد. علاوه بر این، هزینه بالاتری نسبت به سیستم مدیریت محتوا ورد پرس خواهد داشت زیرا همه چیز از صفر و توسط برنامهنویسان ماهر نوشته میشود و شما به تنهایی نمیتوانید تغییرات در طرح قالب ها داشته باشید یا ویژگیهای مورد نظر را به سایت خود بیفزایید.
سلام. میخواستم بدونم برای طراحی سایت با وردپرس باید چه مهارت های برنامه نویسی بلد باشیم؟
سلام یلدا جان. با اینکه وردپرس به خاطر امکان طراحی سایت بدون نیاز به مهارت کدنویسی محبوبه ولی به عنوان یک توسعه دهنده خوب باید آشنایی اولیه ای با html، css، جاوا اسکریپت و php داشته باشید تا به خوبی از عهده کارهایی مثل خطایابی، دیباگ و توسعه عملکرد پلتفرم بربیایید.
آیا استفاده از بوت استرپ برای طراحی وبسایت با وردپرس ایده خوبیه؟
با اینکه بوت استرپ یه فریمورک عالی برای طراحی صفحات ریسپانسیوه ولی وردپرس به صورت بومی قادر به کار کردن با این فریمورک نیست. این ایده ای که شما دارید عالیه و کاری که باید انجام دهید اینه که با ایجاد قالب های صفحه سفارشی، وردپرس و بوت استرپ رو باهم ادغام کنید و برای این کار هم نیاز به کدنویسی دارید.
سلام. خدا قوت یه سوال داشتم میگم من الان وردپرس و پایتون و html css بلدم آیا راهی داره که پایه سایت رو با وردپرس آورد بالا که سریع تر باشه و برای کار های تخصصی تر سایت با پایتون کدش رو بنویسم و فکر کنم باید با جنگو هم باشه دیگه.