تست سرعت پهنای باند در میکروتیک با ابزار bandwidth test

تست سرعت پهنای باند در میکروتیک با ابزار Bandwidth Test

Bandwidth Test یک ابزار مدیریت ترافیک قدرتمند است که ادمین های میکروتیک به کمک آن می توانند سرعت دانلود و آپلود اتصالات شبکه را به صورت دقیق تر اندازه گیری کنند. این ابزار به خاطر ویژگی هایی مثل دقت بالا، اندازه گیری سرعت به صورت بلادرنگ (real time)، امکان تست به صورت محلی در داخل شبکه و … به محبوبیت زیادی رسیده است.

سرور مجازی میکروتیک چیست؟

سرور مجازی میکروتیک چیست؟

سرور میکروتیک، یعنی سرور مجازی که بر روی آن سیستم عامل میکروتیک نصب شده است و خودِ سیستم عامل میکروتیک یک مسیر یاب است که با استفاده از هسته لینوکس ایجاد شده است.

آموزش راه اندازی SSH در میکروتیک برای اتصال از راه دور

آموزش راه اندازی SSH در میکروتیک برای اتصال از راه دور

به سرورهایی که از سیستم عامل MikroTik RouterOS برای مجازی‌سازی استفاده می‌کنند سرور میکروتیک می‌گویند. این سرور مجازی بهترین انتخاب برای افرادیست که دارای دانش تخصصی شبکه بوده و به دنبال امنیت و اشراف همه‌جانبه بر روی سرور و شبکه هستند.
در هر سیستم عاملی جهت متصل‌شدن به سرور مجازی میکروتیک راه‌هایی وجود دارد. در این مقاله آموزش راه اندازی SSH در میکروتیک برای اتصال از راه دور را به تفکیک سیستم عامل، بوسیله بهترین رابط و بصورت تصویری ارائه می‌کنیم.

how to connect to mikrotik vps 1

وصل شدن و اتصال به سرور مجازی میکروتیک

طبیعتاً به منظور اتصال به سرور های میکروتیک از طریق دیوایس های مختلف، به نرم افزار های خاصی نیز نیاز داریم، در این دسته از مبحث آموزش شبکه، نحوه اتصال به سرور مجازی میکروتیک را بصورت ساده و دقیق توضیح خواهیم داد…

آموزش بستن پورت اسکنر در میکروتیک

نحوه بستن پورت اسکنر و جلوگیری از آن در میکروتیک

بستن پورت اسکنر در میکروتیک باعث افزایش امنیت شبکه در برابر حملات مخرب می شود. برای این کار کافیست وین باکس را باز کنید و با استفاده از رابط گرافیکی یا ترمینال وین باکس، یک لیست برای ذخیره سازی آدرس های آی پی پورت اسکن ایجاد کنید و بعد هم اکشن drop را برای مسدود کردن این آدرس ها وارد عمل کنید.

introducing and install mikrotik

معرفی و نصب سیستم عامل میکروتیک

سیستم عامل میکروتیک را میتوان از لحاظ سرور مجازی، روتر شبکه و موارد دیگری مورد بررسی قرار داد که دارای ویژگی های متنوع و گسترده برای شبکه های IP و شبکه های بی سیم میباشد، در دسته مبحث آموزش سیستم عامل میکروتیک، مفهوم سیستم عامل میکروتیک را بصورت ساده و دقیق توضیح خواهیم داد…

آموزش تصویری تغییر پسورد میکروتیک از طریق ترمینال و winbox

تغییر پسورد میکروتیک از طریق ترمینال و winbox

تغییر پسورد میکروتیک به وسیله دو روش اصلی، ترمینال و Winbox، امکان‌پذیر است. این روش‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا به راحتی و با امنیت بالا پسورد ورود به سرور میکروتیک را تغییر دهند. تغییر پسورد از طریق ترمینال به کاربران با تجربه اجازه می‌دهد دسترسی دقیق‌تری به تنظیمات داشته باشند، در حالی که Winbox با رابط کاربری گرافیکی خود به کاربران عادی این امکان را می‌دهد تا به راحتی و بدون نیاز به دستورات پیچیده، پسورد را تغییر دهند.

تنظیم ساعت و تاریخ در میکروتیک

تنظیم ساعت و تاریخ در میکروتیک از طریق NTP و ترمینال

تنظیم ساعت و تاریخ در میکروتیک با استفاده از ابزار NTP و ترمینال امکان پذیر است که به لطف وین باکس، دسترسی به هر کدام از این بخش ها کار بسیار راحتی است. فقط کافیست با تنظیم درست ساعت و تاریخ، به بهبود کارایی، امنیت و عملکرد شبکه خود کمک کنید.

نحوه استفاده از tracerout در میکروتیک

نحوه استفاده از ابزار Traceroute در میکروتیک

بررسی مسیر بسته ها، خطایابی مشکلات مسیر و بررسی تنظیمات شبکه از مهم ترین کاربردهای ابزار Traceroute در میکروتیک است که باعث شده است بسیاری از متخصصان برای بهبود عملکرد شبکه و افزایش راندمان آن از ابزار Traceroute استفاده کنند.

نحوه بکاپ گرفتن از تنظیمات میکروتیک

مراحل بکاپ گرفتن از میکروتیک و بازیابی فایل Backup

بکاپ گرفتن از تنظیمات میکروتیک و بازیابی فایل پشتیبان با استفاده از ابزار وین باکس به راحتی قابل انجام است. کافیست به بخش Backup بروید و فایل پشتیبان را در سیستم خود ذخیره کنید تا بعداً در صورت نیاز مجدداً آن را Restore کنید.

تغییر پورت پیش فرض وین باکس

آموزش تغییر پورت پیش فرض میکروتیک از طریق Winbox

با تغییر پورت پیش‌فرض وین‌باکس، کسانی که به سرور شما دسترسی نامحدود دارند، نمی‌توانند به سادگی با استفاده از پورت پیش‌فرض به سرور شما متصل شوند. این اقدام باعث کاهش تهدیدها و حفاظت از اطلاعات حساس شما در سرور میکروتیک می‌شود.
با تغییر پورت، احتمال ورود هکرها به سیستم شما کاهش یافته و امنیت شبکه شما تقویت می‌شود.

ادغام دو اینترنت در میکروتیک

راهنمای ادغام دو اینترنت در میکروتیک و استفاده همزمان از آن

استفاده همزمان از دو اینترنت مستلزم ایجاد تعادل بار یا load balancing در میکروتیک است که در این صورت می توان از هر دو اینترنت برای پاسخگویی به درخواست های دستگاه ها و افزایش پایداری و عملکرد شبکه بهره گرفت.

کانفیگ لود بالانسینگ در میکروتیک

آموزش ساده و کاربردی کانفیگ لود بالانسینگ در میکروتیک

لود بالانسر ها یا متعادل کننده های بار نقش مهمی در شبکه های کامپیوتری دارند و با مدیریت و جا به جایی کارآمد داده ها، هم میزان استفاده از منابع را بهینه می کند و هم از بار اضافی بعضی از لینک ها/سرورها/ISPها جلوگیری می کند.

نحوه نوشتن روت استاتیک در میکروتیک

نحوه نوشتن روت استاتیک در میکروتیک [مسیریابی در میکروتیک]

شما با ثبت روت استاتیک در روتر می توانید مسیرها را به صورت دستی تعیین کنید تا بسته ها را از یک شبکه به شبکه دیگر منتقل کنید که این یک تسک هم در شبکه های کوچک و بزرگ است.

مانیتور ترافیک میکروتیک

مانیتور ترافیک میکروتیک با Torch ،Graph و Traffic Monitor

مانیتور ترافیک میکروتیک یکی از اصلی ترین وظایف مدیران شبکه است چون از این طریق است که می توانند از وضعیت شبکه خود مطلع شوند و کارهای مدیریتی لازم را انجام دهند.

نحوه بلاک کردن ip به کمک میکروتیک

نحوه بلاک IP در میکروتیک

با استفاده از این روش، شما می‌توانید دسترسی کاربران را به یک یا چند سایت یا سرویس مشخص در اینترنت محدود کنید. این روش مناسب برای استفاده در شرکت‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و دیگر سازمان‌ها است. حتی اگر یک والد باشید، می توانید این کار را انجام دهید و دسترسی به اینترنت را محدود کنید.

نحوه تنظیم NAT در میکروتیک

نحوه تنظیم NAT در میکروتیک در چند گام ساده

NAT به عنوان یک دروازه بین شبکه های خصوصی و عمومی شما عمل می کند و با ترجمه آدرس آی پی Private به Public و برعکس، امکان اتصال اینترنتی کلاینت ها از طریق روتر میکروتیک را فراهم می کند.

نحوه پیکربندی DNS در میکروتیک

آموزش کامل پیکربندی DNS در میکروتیک (راهنمای تصویری)

با پیکربندی DNS در میکروتیک، روتر به عنوان یک سرور DNS عمل می کند که به راحتی از عهده ترجمه آدرس دامنه به آدرس IP و برعکس بربیاید.

مدیریت پهنای باند میکروتیک

آموزش مدیریت پهنای باند در میکروتیک با ویژگی Queue

یکی از قابلیت هایی که میکروتیک دارد، این است که شما می توانید میزان مصرف پهنای باند را مدیریت کنید که این کار به کمک ویژگی Queue امکان پذیر است.

تنظیم آی پی در میکروتیک

راهنمای کاربردی تنظیم IP در میکروتیک

برای تنظیم آی پی در میکروتیک دو راه دارید: ۱. اختصاص آی پی به صورت استاتیک (دستی) و ۲. تنظیم آی پی به صورت داینامیک با DHCP.

نحوه تنظیم روتر میکروتیک برای اتصال به اینترنت

نحوه تنظیم میکروتیک برای اتصال به اینترنت

تنظیم میکروتیک برای اتصال به اینترنت با ۳ روش PPPOE Client ،DHCP Client و آی پی استاتیک قابل انجام است که هر کدام مراحل خاص خود را دارند و باید با دقت انجام شوند. فعال سازی اینترنت برای کلاینت های متصل به روتر هم طی چند مرحله جداگانه انجام می شود.

بخش های مختلف Winbox

آشنایی با نرم افزار Winbox و معرفی قسمت های مختلف آن

بعد از خرید سرور مجازی میکروتیک برای تعامل با روتر و اعمال تنظیمات متنوع در زمینه DNS، مسیریابی و IP به Winbix نیاز دارید تا با استفاده از رابط گرافیکی ساده آن، اقدامات لازم را با دقت بیشتری جلو ببرید.

آشنایی با فایروال میکروتیک

آشنایی با فایروال میکروتیک، نحوه عملکرد و کاربردهای آن

فایروال میکروتیک با فیلتر کردن ورودی ها، سبب افزایش امنیت می شود و به هر ترافیکی اجازه ورود نمی دهد.

پورت فورواردینگ در میکروتیک

آموزش پیکربندی پورت فورواردینگ در میکروتیک

پورت فورواردینگ در میکروتیک همان تکنیکی است که به کارکنان یک شرکت و سازمان و کاربران کمک می کند بدون حضور فیزیکی در محل و در یک نقطه خارج از ناحیه محلی بتوانند به سرویس ها و دامنه های شبکه داخلی دسترسی پیدا کنند و از آن استفاده کنند.

روش های بالا بردن امنیت میکروتیک

معرفی برترین راه حل ها برای بالا بردن امنیت میکروتیک

امنیت روتر میکروتیک به عوامل زیادی وابسته است و این شما هستید که باید آسیب پذیری ها را شناسایی کرده و با اجرای راهکارهایی مثل ایجاد کاربران جدید با پسوردهای قوی، تعریف قوانین فایروال مناسب، غیرفعال سازی سرویس های غیرضروری و … امنیت میکروتیک خود را ارتقا دهید.