آموزش تصویری رفع خطای نصب ویندوز ۱۱
بسیاری از افراد در زمان نصب ویندوز 11 با مشکلاتی مواجه می شوند. بسیاری از این مشکلات و خطاهایی که پیش می آید، به علت این است که حداقل های سخت افزاری سیستم کاربر، با حداقل های ویندوز برای نصب شدن، تناسب ندارد. مورد دیگری که می تواند سبب خطا در نصب ویندوز 11 شود، تنظیمات امنیتی است که ممکن است تداخل داشته باشد و سبب ایجاد خطا در نصب ویندوز 11 شود.
ویندوز 11 آخرین نسخه منتشر شده از سیستم عامل ویندوز شرکت مایکروسافت است که برخی افراد در زمان نصب آن، با مشکل مواجه شده اند. دلایل زیادی برا مشکل نصب نشدن وجود دارد و راهکارهای مختلف هم برای رفع کردنش که نیاز به آموزش تصویری دارد.
در صورتی که این موارد را رفع کرده اید، اما همچنان با خطا در نصب مواجه هستید، این مقاله به شما کمک می کند تا بتواند مشکل نصب ویندوز 11 را رفع کنید (البته در صورت خرید سرور مجازی ویندوز (Windows VPS) از operavps نگرانی از این بابت نخواهید داشت، چون نصب توسط تیم پشتیبانی انجام می شود، شما مشکلات و دردسرهای نصب سیستم عامل را نخواهید داشت). در ادامه مقاله همراهمان باشید.
رفع مشکل نصب ویندوز 11
در مقاله آموزش نصب ویندوز 11، به صورت کامل نصب این سیستم عامل را توضیح داده ایم، اما این واقعیت وجود دارد که کاربران با مشکلات نصبی در این نسخه ویندوز مواجه شده اند و ما در این مقاله راهکار های حل مشکل نصب ویندوز 11 را به شما می گوییم.
رفع خطاهای ویندوز 11 به کمک ابزار Restoro PC Repair Tool
این نرم افزار با جایگزینی فایل های مشکل دار سیستم با نسخه های اولیه کار، خطاهای رایج کامپیوتر را رفع می کند. همچنین شما را از پاک شدن فایل های حیاتی، خرابی سخت افزار و ترمیم آسیب های ناشی از بدافزارها و ویروس ها دور نگه می دارد.
برای این کار کافی است که 3 مرحله زیر را انجام دهید:
- ابتدا ابزار Restoro PC Repair دانلود کنید.
- پس از آن که نصب کردید و برنامه را اجرا کردید، روی گزینه start scan کلیک کنید تا مشکلاتی که در ویندوز 11 وجود دارد را پیدا کنید.
- برای رفع کردن این مشکلات موثر بر امنیت و عملکرد رایانه، کافی است که روی گزینه Repair All کلیک کنید.
ممکن است که این کار را هم انجام داده باشید، اما نتیجه نگرفته باشید، به جای آن که به فکر نصب سیستم عامل دیگری باشید، بهتر است علت خطای نصب نشدن را پیدا کنید. در زیر علت هایی که می تواند سبب نصب ناموفق ویندوز 11 شود را ببینید:
رایج ترین مشکلات نصب ویندوز 11 چیست؟
- نصب بدون کد خطا انجام نشد
- نصب ویندوز 11 ISO ناموفق بوده است
- نصب ویندوز 11 0xc1900101 ناموفق بوده است (کاربرانی که فضای دیسک کافی در دستگاه های خود ندارند بیشتر با خطای 0xc1900101 در ویندوز 11 مواجه می شوند).
- نصب راه اندازی ناموفق بود
- نصب ویندوز 11 فاز safe_os ناموفق بوده است (خطای نصب سیستم عامل ایمن را می توان با تنظیم ظرفیت رم یا با ارتقاء BIOS حل کرد).
- راهاندازی نتوانست کلید محصول را تأیید کند
- ویندوز 11 به طور مداوم نصب نمی شود
حداقل سخت افزار مورد نیاز چیست؟
ویندوز 11 با مجموعه ای از نیازهای ابتدایی برای نصب ارائه می شود، و حتی اگر بتوانید ویندوز 10 را اجرا کنید، ممکن است نتوانید ویندوز 11 را اجرا کنید.
برای اطمینان از اینکه با هیچ مشکلی مواجه نمی شوید، توصیه می کنیم قبل از ارتقا، الزامات رسمی ویندوز 11 را بررسی کنید.
نیازهای سخت افزاری آنقدرها متفاوت نیستند و بزرگترین تغییر نیاز به تراشه TPM 2.0 است که برخی از رایانه های شخصی قدیمی آن را ندارند.
اگر رایانه شما الزامات نصب ویندوز 11 را برآورده میکند، مطمئن میشوید که فرآیند ارتقا روان و بدون هیچ مشکلی است و از پیام ترسناک This PC can’t run Windows 11 جلوگیری میکنید.
پردازشگر | دارا بودن حداقل 1 GH یا سریعتر با 2 هسته یا بیشتر و پشتیبانی کردن از پزداشگر 64 بیتی |
میزان حافظه رم لازم | برخورداری از حداقل 4 گیگ رم |
هارد | داشتن حداقل 64 گیگ حافظه |
System firmware | ساپورت مادربرد از UEFI و Secure Boot |
TPM | برخورداری مادربورد از پردازشگر ماژول Trusted Platform Module (TPM) version 2.0 |
گرافیک (Graphics card) | پشتیبانی از DirectX 12 و نسخه های جدیدتر |
نمایشگر | صفحهنمایش با وضوح بالا (حداقل 720پیکسل) و حداقل اندازه ۹ اینچ |
اینترنت و حساب کاربری مایکروسافت | برای آنکه ویندوز 11 را بتوانید نصب کنید، باید حتما به اینترنت اتصال داشته باشید و حساب کاربری مایکروسافت هم داشته باشید. البته پس از نصب هم می توانید این موارد را فعال کنید.
|
چگونه می توان مشکلات نصب ویندوز 11 را برطرف کرد؟
مواردی که در این قسمت گفته می شود را باید گام به گام انجام دهید. پس این قسمت را به دقت بخوانید.
TPM را در BIOS فعال کنید
به BIOS/UEFI در رایانه شخصی خود دسترسی داشته باشید. این روش برای هر سازنده متفاوت است، اما معمولاً به معنای فشار دادن یک کلید F (function) روی صفحه کلید قبل از بوت کردن سیستم عامل است.
حالا به قسمت Security بروید.
گزینه TPM را پیدا کرده و آن را فعال کنید.
در نهایت، فقط تمام تغییرات ایجاد شده را ذخیره کنید. معمولا برای ذخیره و خروج می توانید کلید F10 را فشار دهید.
توجه❗
BIOS یک ابزار نرم افزاری است که در تراشه رام روی مادربرد شما نصب می شود. این را به یاد داشته باشید که رفع کردن برخی از مشکلات رایانه شخصی شما، کار راحتی نیست، اللخصوص زمانی که صحبت از مخازن خراب یا از بین رفتن فایل های ویندوز باشد. اگر در رفع کردن خطاها مشکل داشته باشید، احتمالا نشانگر خرابی سیستم شماست. توصیه ای که به شما داریم، این است که حتم از ابزار Restoro استفاده کنید. این ابزار اسکن دستگاه شما را انجام می دهد و می تواند متوجه شود که ایراد از کجاست.
به خاطر داشته باشید که این فرآیند برای هر مدل مادربرد و نسخه BIOS متفاوت است، بنابراین باید راهنمای مادربرد خود را برای دستورالعمل های دقیق بررسی کنید.
از آنجایی که ویندوز 11 برای فعال کردن TPM 2.0 نیاز دارد، بسیاری گزارش دادند که خطاهای TPM 2.0 مانع از نصب ویندوز 11 می شود.
گزینه Secure Boot را فعال کنید
روی دکمه Start کلیک کرده و Settings را انتخاب کنید.
Update and Security را انتخاب کنید.
روی گزینه Recovery از پنجره سمت چپ کلیک کنید، سپس دکمه Restart now را انتخاب کنید.
وقتی گزینه های بوت را مشاهده کردید، عیب یابی را انتخاب کنید.
روی Advanced options کلیک کنید.
گزینه تنظیمات UEFI Firmware را انتخاب کنید.
بعد از اینکه کامپیوتر شما وارد BIOS شد، روی Security کلیک کنید، سپس گزینه Secure Boot را انتخاب کنید.
در مرحله بعد، گزینه Secure Boot را روی On قرار دهید تا فعال شود، سپس وقتی از شما خواسته شد تغییرات را بپذیرید.
تغییرات را ذخیره کنید و با فشار دادن کلید F10 روی صفحه کلید خود از BIOS خارج شوید.
صبر کنید تا کامپیوتر دوباره راه اندازی شود، سپس ویندوز 11 را نصب کنید.
اگر در انجام این مرحله مشکلی دارید، در یادگیری نحوه فعال کردن Secure Boot از BIOS تردید نکنید.
TPM 2.0 و Secure Boot را دور بزنید
برای شروع Run کلید Windows + R را فشار دهید، regedit را تایپ کنید و Enter را فشار دهید یا روی OK کلیک کنید.
به مسیر رجیستری زیر بروید:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup
روی فضای خالی سمت راست کلیک راست کنید، New را انتخاب کنید و Key را انتخاب کنید، سپس نام آن را LabConfig بگذارید.
روی کلید LabConfig جدید کلیک کنید، روی فضای خالی کلیک راست کنید تا دو گزینه مقدار DWORD (32 بیتی) ایجاد کنید و نام آنها را BypassTPMCheck و BypassSecureBootCheck بگذارید.
دوبار روی موارد جدید را تک تک کلیک کنید، پایه اعشاری را انتخاب کنید و در قسمت Value data عدد 1 را تنظیم کنید، سپس روی OK کلیک کنید.
ویرایشگر رجیستری را ببندید، سپس کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید. دوباره ویندوز 11 را نصب کنید.
اگر به جزئیات بیشتری نیاز دارید، نحوه دور زدن چک TPM 2.0 را در هنگام نصب ویندوز 11 نیز یاد بگیرید. اما پس از فعال کردن این تنظیمات در BIOS، خطاهای نصب باید برطرف شوند.
به خاطر داشته باشید که برخی از مادربردها دارای تراشه TPM نیستند، بنابراین ممکن است مجبور شوید برای رفع آن یک تراشه TPM برای رایانه شخصی خود خریداری کنید.
درایور GPU را حذف کنید
روی دکمه Start کلیک کنید، device manager را تایپ کنید و برنامه را از نتایج انتخاب کنید.
بخش Display adapters را گسترش دهید، روی درایور گرافیک کلیک راست کرده و Uninstall device را انتخاب کنید.
پس از آن سیستم یک درایور جدید نصب خواهد کرد.
برخی از کاربران ادعا می کنند که پس از حذف درایور گرافیک خود موفق به نصب ویندوز 11 شده اند، یا می توانید درایورهای خود را با DriverFix به روز کنید که رایانه شما درایورهای گم شده یا قدیمی اسکن می کند و آنها را به طور خودکار به روز می کند.
اینها برخی از رایج ترین خطاهای نصب ویندوز هستند که کاربران با آن مواجه شده اند، اما امیدواریم که بتوانید با نکات بالا آنها را برطرف کنید.
علاوه بر این، اگر در این زمینه تازه کار هستید، به شما یادآوری کنیم که دانلود ویندوز 11 در وهله اول چقدر آسان است. در صورت وجود، میتوانید به سادگی بهروزرسانی را نصب کنید یا به جای آن از ابزار Windows 11 Media Creation استفاده کنید.
سخن آخر
در این مقاله در مورد مشکلاتی که می تواند بر سر راه نصب ویندوز 11 صحبت کردیم و روش های رفع آن را نیز بیان کردیم. درصورتی که مشکل شما حل نشد، میتوانید در قسمت نظرات با ما مطرح کنید و اگر هم روش های دیگری برای رفع مشکل نصب ویندوز 11 استفاده کرده اید و جواب داده است، حتما با ما در قسمت نظرات مطرح کنید.
سوالات متداول:
امکان نصب ویندوز 11 بدون UEFI وجود دارد؟
متاسفانه این امکان وجود ندارد و شما باید حتما سخت افزار مادربرد خودتان را برای نصب کردن ویندوز 11 به روزرسانی کنید تا از UEFI پشتیبانی کند.
میتونیم ویندوز ۱۱ را روی سیستم های قدیمی نصب کنیم؟
اگر سیستم شما حداقل های سخت افزاری مورد نیاز برای نصب ویندوز ۱۱ رو داشته باشه میتونید نصب کنید ولی در غیر این صورت بهتر هست اون رو نصب نکنید چون ممکن هست باعث بروز باگ های مختلفی در سیستم شود و مایکروسافت هشدار داده که شاید سیستم های قدیمی در آینده نتوانند از آپدیت های ویندوز ۱۱ استفاده کنند.