فریم روک زند، یک چارچوب نرم افزاری مبتنی بر php است که بهصورت open source در اختیار کاربران قرار گرفته است. این فریم ورک برای توسعه افزارها و سرویسهای تحت وب با نسخه 5php به بالا کاربرد دارد.
این فریم ورک از کدها و کلاسهای شیء گرا (OOP) بهره میبرد و استفاده از الگوها و کلاسهای شیء گرا یکی از اصلیترین ویژگیهای این فریم ورک است. نکته مهم در رابطه با این چارچوب، وابستگی هر جزء آن به اجزای دیگر است.
روش شیء گرایی SOLID قابلیت دیگری است که به توسعه دهندگان کمک میکند که در حین برنامه نویسی به هر بخشی که نیاز دارند، دسترسی پیدا کنند. لازم به ذکر است که در این فریم ورک، ساختار HTML5 به کار رفته است.
کاربرد فریم ورک زند Zend
فریم ورک زند را میتوان برای اهداف مختلفی استفاده کرد. قابلیتها و امکانات این برنامه بهگونهای است که بسیاری از نیازهای توسعه دهندگان را برطرف میکند. در ادامه به مهمترین کاربردهای این چارچوب اشاره میکنیم.
- امکان پیادهسازی پیشرفته MVC
- پشتیبانی از چندین دیتا بیس مثل ostgreSQL و SQLite و...
- دارای API ابری ساده
- رمزگذاری دادهها
- مسیریابی URI انعطاف پذیر
زند برای فعالیتهای مختلفی کاربرد دارد که از جمله آنها میتوان به برنامه نویسی وب عمومی اشاره کرد. این فریم ورک را میتوان برای توسعه انواع برنامههای تحت وب به کار برد.
مزایای استفاده از فریم ورک زند
کاربرد و قابلیتهای این فریم ورک باعث شده تا افراد زیادی به استفاده از آن روی آورند. اما دلایل اصلی افراد برای استفاده از این فریم ورک چیست؟ زند چه مزیتهایی برای ما به همراه دارد؟
انعطاف پذیر و قابل ارتقا: زند از نسخههای قدیمیتر PHP با لایههای امینتی خاص و به روزرسانیها پشتبانی میکند. به همین خاطر این امکان را دارید که از طبق برنامهریزی و نیازهای خود آن را ارتقا دهید.
پشتیبانی بلندمدت: زند بهمدت 3 سال حفظ امنیت و رفع نواقص را پشتیبانی میکند. به این معنی که خیال شما را بابت برنامههای غیر LTS PHP راحت میکند.
امنیت بالا: زمان اجرای ZendPHP توسط متخصصان PHP تایید شده است و آخرین تکنیکهای امنیتی روز نیز در این فریم ورک به کار گرفته شدهاند.
نظارت بر عملکرد: با استفاده از Z-Ray و Zend Server میتوان عملکرد برنامههای PHP را نظارت کرد. از طرفی هر زمان که برنامهها با نقص مواجه شوند، این فریم ورک هشدارهای لازم را به شما میدهد.
عیبیابی و رفع مشکل: Z-Ray و Zend Server به توسعهدهندگان کمک میکند که بهسرعت باگهای برنامههای PHP را پیدا کرده و اقدامات لازم برای رفع آن را نیز انجام دهند.
نگاهی به معایب فریم ورک زند
بسیاری از توسعه دهندگان وب اتفاق نظر دارند که فریم ورک وب هیچگاه نتوانسته است در قامت یک فریم ورک حرفهای وارد عمل شود. از دید آنها نقاط ضعف این فریم ورک سبب شده است که گزینههای دیگر در نظر گرفته شوند.
فریم ورک Zend سنگین: این فریم حجمی بهاندازه 17 مگابایت دارد. البته که این حجم با توجه به ظرفیت سیستمهای امروزی چندان بالا نیست. از طرفی اگر بخواهیم این فریم ورک را با سایر CMS ها و برنامهها مقایسه کنیم، زند حجم چندان بالایی ندارد.
نیاز به تخصص و یادگیری: یادگیری کار با این فریم ورک به آموزش و زمان نیاز دارد. البته مدت زمان یادگیری کار با آن بهسرعت یادگیری شما نیز بستگی دارد. با این حال ممکن است بین 6 ماه تا یک سال، برنامه نویسی با این فریم ورک طول بکشد.
در پایان باید بگوییم که فریم ورک زند، گزینهای نسبتاً مناسب برای برنامه نویسی وب است که در کنار امکانات و قابلیتهایی که در اختیار ما قرار میدهد، نقاط ضعفی نیز به همراه دارد. حال با شناخت ویژگیهای این چارچوب، میتوانید تصمیم بگیرید آیا زند گزینهای مناسب برای شماست یا خیر.